Hlavní obsah

Fast Foot: Dvacet registrovaných partnerství s dřinou, potem a slzami

Praha

Další díl Rychlé nohy má mnohá specifika. Nejdříve trochu zaposilujeme a pak ve dvou vlnách vybereme šťastlivce, kteří mohou po složení přísahy vstoupit do naší elitní běžecké sekty. Celkem se s námi na půlmaratón do Olomouce podívá dvacet běžců. Jednoduché to ale určitě mít nebudou. Jacob dá zavařit všem, zakládajícím členům sekty stejně jako novicům.

Deset užitečných rad před důležitým závodemVideo: Stream.cz

 
Článek

O tom že běh je svým způsobem jednostranná zátěž, už bylo napovídáno a napsáno dost a dost. Není ale od věci to znovu připomenout. Dobře (a hlavně zdravě) běhat, to neznamená jen běhat, zatěžovat nohy a na ostatní své tělesné součástky kašlat. I správný běžec zaposiluje občas i ostatní partie. Nemusí zrovna chodit do posilovny a zvedat tuny železa. Ona dá pořádně zabrat i hmotnost vlastního těla. Jak si s ní lze pohrát třeba v parku, se dozvíte právě v tomto díle.

Na pořadu dne byl také výběr dvaceti lidí, kteří s námi odjedou do Olomouce, aby zkusili většinou svůj první půlmaratón. Kazmovi už asi nikdo opravdu nevěřil, že by se odhodlal k tak heroickému činu, a tak nebylo překvapením, že ho v Olomouci nikdo neviděl. Karol už tradičně nevěřila sama sobě a žádala na Olomouc dublerku, nebo raději dvě. Libor se jen smál, ten už ví, že něco dokáže a nějaký půlmaratón mu jistě nebude stát v cestě. Jenda Tuna pravidelně dokazuje, že i přes (stále se ztenčující) nánosy sádla v něm přeci jen dříme velký sportsman. O jeho gerojství už informoval například i server Super.cz.

Na společném tréninku a přípravě na 21kilometrový běh centrem Olomouce však přišli i tací, jež neměli ambice na náš společný výjezd. Anička si prostě jen přišla zaběhat, dala s námi jedenáct kilometrů a už byla zase pryč. Jak pravil klasik: „Jo, jo. Lidi só rózné." A v tak různorodé skupině jsme měli nelehký úkol vybrat dvacatero vyvolených. Úkol to byl nelehký, práce přetěžká, výsledek se ale přeci jen dostavil ‒ dvacet registrovaných partnerství s Mattoni 1/2Maratonem Olomouc. Jak nám to všechno šlo, se podívejte na Stream.cz!

Reklama