Hlavní obsah

Fantastické, dojemné. Sedm lidí popravilo 469 kilogramů a změnilo si život

Praha

Existují tisíce kombinací jídel, které slibují redukci váhy, ale realita je taková, že ne každý vydrží a udrží si vysněnou váhu, postavu. Boj s kaloriemi je nekonečný, přitom stačí při základním dodržování stravy jediné, začít se hýbat. A běhání je nejjednodušší a nejlevnější. Zlepšíte metabolismus, lépe udržíte váhu, změny pozná i mozek, který je tím hlavním, jenž rozhoduje. A že tohle funguje, je vidět na sedmi případech, kde lidé za pomoci běhu shodili 469 kilogramů!

Foto: Profimedia.cz

Obezita je stále větším problémem rozvinuté části světa. Běh s ní může zatočit!

Článek

Zachary Ahlstedt, 32 let, Frisco, Texas - minus 73 kilo

Vážil 159 kilo, shodil až na 86 kilogramů. V sedmadvaceti letech slyšel od lékaře "Musíte cvičit a jíst zdravě." "Zavolal jsem své ženě, udělám to." Z počátku byl rozpačitý, běhal pod rouškou tmy, dnes už dává i závody. "Běhání mi nesmírně pomohlo," řekl pro runnersworld.com, který přinesl sedm těchto inspirujících příběhů.

David Clark, 44 let, Louisville, Colorado - minus 72 kilo

Vážil 145 kilo, shodil až na 73 kilogramů. V roce 2005 přišel o osm miliónů dolarů ve společnosti na matrace, byl obézní, jeho krevní tlak stoupal do závratných výšek. "Do hodiny můžete mít mrtvici," řekl mu doktor. Spoléhal se na Vicodin, kodein zapíjel Johnny Walkerem. Ale uvědomil si, že potřebuje přebudovat život, ve kterém měl i dceru a syna. Šel do tělocvičny, na poprvé běžel patnáct sekund, přesto se stal časem běžcem. "Běhání mi přineslo do života rovnováhu," přiznává.

Betsy Hartleyová, 46 let, Lebanon, Oregon - minus 103 kilo

Vážila 178 kilo, shodila až na 75 kilogramů. Před čtyřmi lety bojovala s cukrovkou, kontakt s recepty do lékárny byl její každodenní boj. „Konečně jsem dosáhla bodu, kdy jsem chtěla žít a nechtěla se bát umírání". Začala pomalými krůčky. Auto v práci parkovala dále, aby více chodila, v práci poznala, že existují i schody, ne jen výtah. V roce 2013 se přihlásila na maratón, že si ho projde, nakonec se i rozběhla. „Zjistila jsem, že je zábavné, být aktivní."

Gilbert Hernandez, 37 let, San Marcos, Texas - minus 55 kilo

Vážil 159 kilo, shodil až na 104 kilogramů. Lékaři mu diagnostikovali diabetes druhého stupně, pojišťovna mu odmítla životní pojistku kvůli špatnému zdravotnímu stavu. V té době se mu narodilo dítě. „Nechtěl jsem takto jako otec začít, rozhodl jsem se pro změnu." Podařilo se. „Běhal jsem, cvičil, musel jsem odcházet z tréninku vyčerpaný, že ze mě kapal pot, pokud ne, nebyl jsem šťastný." Vyplatilo se.

Jennifer Hittleová, 40 let, Bow, New Hampshire - minus 72 kilo.

Vážila 136 kilo, shodila až na 64 kilogramů. Když byla v sedmé třídě, její učitel běžel Bostonský maratón. Měla sen, že také někdy poběží, ale když jí bylo 28 let, vážila téměř 140 kilo. Problém, ale ona se rozběhla a rozloučila se s rychlým občerstvením, zmrzlinou a limonádami. A pak to přišlo. V dubnu si splnila největší sen, postavila se na startovní čáru Bostonského maratónu.

Dan Huber, 46 let, Erie, Pennsylvania - minus 48 kilo

Vážil 118 kilo, shodil až na 70 kilogramů. Na Velikonoce 2011 obdržel koš plný bonbónů a čokolády. Pamlsky, které dostal on, ne jeho dcery. Zarazil se a zastavil se. Změnil jídelníček, začal chodit na procházky. Chůze se postupně měnila v klus, běh. Nyní běhá okolo padesáti kilometrů týdně. Svůj první maratón dokončil v Columbusu v čase 04:02, cílem je prolomit 03:55.

Colleen Johnsonová, 59 let, Bolivar, Tennessee - minus 46 kilo

Vážila 110 kilo, shodila až na 64 kilogramů. V srpnu 2012 byl u ní diagnostikován agresivní kmen rakoviny dělohy. Měla nadváhu, trpěla artritidou v pravém koleně, do toho vysoký krevní tlak a diabetes typu dva. Lékaři ji museli odstranit obrovský nádor. Řekli ji, že zdravý životní styl ji zvýší šance na přežití. Radu si vzala k srdci. Začala s programem pro začátečníky, dodnes nepřestala, už není začátečník. „Jak běhám, zabíjím nádorové buňky, každý krok eliminuje další," věří Collen.

Kolik kilogramů jste dokázali nejvíce popravit vy?
Do deseti kilogramů.
43,1 %
Do dvaceti kilogramů.
34,2 %
Do třiceti kilogramů.
13,1 %
Do čtyřiceti kilogramů.
4,5 %
Nad čtyřicet kilogramů.
5,1 %
Celkem hlasovalo 2633 čtenářů.

Reklama

Související témata: