Hlavní obsah

Světová elita zkříží láhve i na telefonech

Vancouver

Kanadský Vancouver už se chystá na to, že od 9. do 11. srpna bude hostit Beer Mile World Classic. Jde o napůl recesistický, napůl zcela vážně míněný projekt. Pivní míle si za několik posledních let vydobývá stále pevnější pozice na poli atletiky a současné světové rekordy více než naznačují, že se i v tomto oboru etablují nejlepší běžci světa. Milovníkům pivního běhání nyní přibývá další skvělá zábava ‒ a to aniž by byla prolita jediná kapka alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Dnes už si můžete zkusit pivní míli i v digitálním světě.

Článek

Hunter Andrin vypustil do světa novou videohru s názvem Beer Mile All-Stars 2018. Jde o herní verzi pivní míle. Na displeji svého mobilu se tak nadšenci mohou zabývat pitím piva a následným sprintem na 400 metrů, to celé čtyřikrát za sebou a poměřovat tak své síly s ostatními. Hra vstupuje na trh pod heslem „Kompletní zábava Pivní míle bez veřejné intoxikace". Hra samozřejmě nevyžaduje opravdovou konzumaci alkoholu také v realitě, ledaže byste se k tomu svobodně rozhodli, jak podotýká její tvůrce. Novou hru podpořil také Lewis Kent, donedávna mistr světa v této netradiční pivně-běžecké disciplíně.

Digitální Pivní míle by měla být provozuschopná jak na zařízeních s iOS, tak s Androidem. Navíc je k mání úplně zdarma. Kanada dala světu několik mistrů v tomto oboru, teď přichází s nízkoalkoholickou a fyzicky nenáročnou verzí na mobilní telefon pro každého. Největším uměním je v této hře patrně volba správné strategie, protože i na displeji svého chytrého telefonu se můžete trápit se žaludečními nevolnostmi. Ve hře nesmíte pivo vypít moc rychle a nesmíte se ani moc rychle rozeběhnout po jeho konzumaci. Stejně jako při reálném závodě se za každé „odplivnutí" přičítají trestné minuty.

Vancouverský World Classic bude zahrnovat vše od elitních závodů v mužské i ženské kategorii až po pivní štafetu, pokud si každý ze čtyřčlenného družstva troufne jen na jednu láhev pěnivého moku a jedno kolo na atletickém ovále. Očekávání jsou opravdu veliká ‒ i vzhledem k tomu, že se Beer Mile World Classic roku 2015 stal nejsledovanějším závodem světa daleko převyšující jakýkoli běh ze světového šampionátu IAAF.

Reklama

Související témata:
Android