Hlavní obsah

Smrt v hlubinách. Trailrunner uklouzl na stezce, zřítil se 60 metrů

Zimní podmínky si v horách jinak sluncem proslulé Kalifornie vyžádaly další oběť z řad sportovců. Do hledání muže, který při výběhu náhle zmizel z očí svým přátelům, se zapojilo několik profesionálních záchranných týmů. Po komplikovaném vyhledávání muže mohly jednotky už jen konstatovat smrt. Zranění, jaká běžec utrpěl, nebyla slučitelná se životem.

Foto: Profimedia.cz

Hory v Kalifornii mohou být zrádné.

Článek

Víkendový trénink s přáteli stál život 38letého Ernesta Rodrigueze. Čtyři přátelé se vydali na trail nedaleko kalifornské hory Mount Wilson, když náhle jeden z nich na zledovatělé stezce uklouzl a zřítil se zhruba o 60 metrů níže. Cesta vedoucí v prudkém úhlu napříč svahem se mu stala osudnou.

Rodriguez se nestačil ničeho zachytit a jeho tělo při prudkém pádu naráželo do stromů a skal. Přežití tak hrůzného pádu by se rovnalo zázraku biblických rozměrů. Přátelé muže okamžitě zalarmovali záchranné složky a do jejich příjezdu se snažili dostat se za svým nešťastným kamarádem a pomoci mu. To jim nakonec celkové podmínky znemožnily, nedostali se k němu. Na záchraně se podílelo celkem pět profesionálních jednotek včetně té z kanceláře šerifa nebo z hasičského sboru.

Zhruba dvacítce záchranářů se až za pomoci maček, cepínů a lanových prostředků podařilo dostat k Rodriguezovi. Na místě už mohli konstatovat pouze smrt. Zbývající muži se s dopomocí záchranářů dostali do bezpečí. Terénní stezku jinak rádi využívají jak běžci, tak turisté. Led na ní není obvyklý, běžně nezapadává ani sněhem. Za současnou katastrofální situaci je podle oficiálních míst zodpovědné velké množství srážek a teploty pod bodem mrazu posledních dní.

Reklama

Související témata:
Námraza