Hlavní obsah

Sprinterský rychlík zastavil v Praze. Můžete s ním potrénovat

Praha

Na dálkové distance ho moc neužije, ale ve sprintu ho nepokoušejte. Viděli byste před sebou jen vzdalující se siluetu muže, která by byla každou sekundou menší a menší. A nemusíte jezdit moc daleko pro skutečnost. Zastávka Praha a můžete potrénovat s čistokrevným sprinterem. Jerrel Feller posílil trenérské společenství v Running Mallu.

Jerrel Feller, rychlík z dráhy, který zastavil v Praze

Článek

Rekord na stovku má 10:52, dvojnásobnou distanci prokmital za 20:76 sekundy. „I když já běhám hodně rychle a vy zase na moje poměry hodně daleko, určitě se máme navzájem čím obohatit," svěřil se pro RunCzech rodák z holandského Heemskerku, který poznal startovací bloky při světovém šampionátu v Tegu i při londýnské olympiádě.

Sedmadvacetiletý atlet náleží ke špičkovým evropským sprinterům, nejvíce si věří zejména se štafetovým kolíkem v ruce. Kvartet holandských stovkařů přivezl mimo jiné zlato z evropského šampionátu v Helsinkách.

Vedle svižného běhu se tento atlet věnuje i trénování a díky něžnému pohlaví se usadil v samém srdci Evropy. „Mám českou přítelkyni. Tak jsme se rozhodli, že se přestěhujeme do Prahy," přiznává Jerrel hlavní důvody balení kufrů směr Česko.

Neví, kdy uběhl naposledy pět kilometrů

Na dráze či v posilovně se potí vesměs ráno a odpoledne, podvečery mívá volné. Ty se rozhodl věnovat členům PIM Běžeckého klubu. „Kromě geniální myšlenky, kterou Running Mall skýtá, mě uchvátila pozitivní energie tohoto místa. Jak jsem poprvé otevřel dveře, věděl jsem, že tady se mi bude líbit," usmívá se atlet a trenér v jedné osobě.

On má být jedním střípkem, který má napomoci běžcům na delší tratě. „Sprinterská a jiná rychlostní cvičení se hodí pro všechny, kteří chtějí zrychlit," je přesvědčený rychlík, který se nechce zaměřovat jen na ty nejlepší. Naopak. „Především chci pomáhat běžcům. A je úplně jedno, zda se tu bavíme o ambiciózních maratoncích, či o lidech, kteří sotva začínají. Vrcholová atletická kariéra nepotrvá věčně, a mě trenérství hrozně baví," dodává Feller, pro kterého je dlouhý běh trochu více něco jiného než pro milovníky dlouhých tratí.

„Vlastně si ani nepamatuji, kdy jsem uběhl v kuse aspoň pět kilometrů. Ale zkuste to v září. To mám po sezóně, třeba mě někam vytáhnete. A hlavně pak zpátky," usmívá se rychlonohý Feller.

Reklama

Související témata: