Hlavní obsah

Běhání nenáviděla. Teď zdolala Paříž, k tomu jako modelka vydělává milióny

Světoznámá modelka Karlie Kloss zaběhla v Paříži půlmaratón. Rodačka z Chicaga dokončila závod v čase 2:18:24. Dvaadvacetiletá nadšenkyně fitness přitom kdysi běhání nenáviděla. Před pár dny na Facebook psala, že se svým velkým bratrem zaběhli pařížských jedenadvacet kilometrů.

Foto: Facebook: Karlie Kloss

Modelka Karlie Kloss.

Článek
Fotogalerie

Mladičká modelka a módní návrhářka, která započala s touto profesí ve čtrnácti letech, má na Facebooku 850 000 přátel, patří mezi nejlépe placené modelky pro tento rok. Její příjem server mediamass odhadl od února 2014 do února 2015 na 96 miliónů dolarů. Po odběhnutí jedenadvaceti kilometrů odpověděla na pár otázek pro runnersworld.com.

Cvičíte, jste modelka, proč běháte?

Pokud budu opravdu upřímná, nenáviděla jsem běh. Předtím než jsem začala trénovat na pařížský půlmaratón, nikdy jsem neběžela více jak čtyři míle na čas. Ale byla jsem vždy super aktivní osobou. Od velmi mladých let jsem trénovala jako baletka. V tanečních trénincích a současný trénink byl vždy důležitý pro vyzvání sama sebe. Běhání je strach, vždycky jsem ho chtěla překonat, tlačila jsem sama sebe, abych to překonala.

Jaké máte cíle s běháním?

Můj hlavní cíl pro trénink k pařížskému půlmaratónu byl - správná cesta, budování vytrvalosti, síly, abych tam dala skutečně vše. Proběhnutí cíle byl neuvěřitelný pocit a úspěch. Vím, že můžu dělat cokoli, pokud si nastavím svoji mysl. Rozhodně plánuju běžet další půlmaratón v budoucnu.

Jak vám může běhání pomoci ve vaší práci?

Běh je všezahrnující cvičení, které opravdu využije celé vaše tělo. Cítíte zdraví a síla mi poté pomáhá i mimo běhání.

Co vám dává běh?

Běh mi pomáhá čistit mysl a dává mi nepřetržitý čas na přemýšlení. Také vždy cítím, že jsem připravena jít po dni skutečně dobře si zaběhat.

Hodně vašich přátel jsou také běžci. Běháte ráda s dalšími?

Bylo skvělé běžet s Derekem (Blasberg) a Natalií (Vodianova) během pařížského půlmaratónu. Je motivující mít přátele, kteří na vás tlačí a podporují vás, abych šla dále.

Co je absolutním základem pro běhání?

Dobrý pár běžeckých bot Nike je zásadní. Nemůžete se dostat přes půlmaratón, aniž byste nechránili vaše nohy. Také musíte zajistit energii, zdravé občerstvení a hodně vody, když běháte, trénujete.

Reklama