Hlavní obsah

Při africké robotě česká mistryně světa odmítla fakírskou desku

Praha

Hurá domů. Právě dnes se Zuzana Hejnová vrací z měsíčního soustředění v Africe. V jihoafrickém Potchefstroomu nabírala formu na blížící se letní sezónu. „Doma ale budeme jen deset dní a pak odlétáme ještě na čtrnáct dní na Tenerife,“ říká světová šampiónka v běhu na 400 metrů překážek.

Foto: Roman Gomola

Zuzana Hejnová se v Potchefstroomu zatím protahuje pod překážkami, ale už vyhlíží moment, kdy opět bude běhat přes ně.

Článek

Jak náročné tréninky máte za sebou?

Postupně se stupňovaly, poslední týden v Africe byl opravdu hodně náročný. Únava se kumulovala a všechny úseky zrychlovaly. Občas jsem měla pocit, že to nemůžu vydržet, ale nakonec jsem si vždycky řekla: bez práce nejsou koláče. (smích)

Stíhala jste i něco jiného než trénink?

V podstatě ne - když tedy nepočítám nějaké večeře nebo odpolední kávy. Na nic jiného ani nebyla síla.

Co jste tedy dělala v době osobního volna?

Většinou nic. (smích) Vážně jsem byla hodně unavená. Ležela jsem, četla nebo se dívala na film. Čas od času jsme zašli na tu zmrzlinu nebo na kafe.

Žádný výlet?

Kdepak na výletě jsme nebyli. Za ta léta, co tam jezdíme, jsme už všechno v nejbližším okolí viděli. Raději jsme se proto natáhli nebo zašli na masáž. Na výlety je čas po sezóně.

Podle fotek na sociální síti jste se alespoň svezli na místním valníku...

Bohužel jsme se na něm nesvezli, ale jenom vyfotili.

Proběhly nějaké sázky?

Kluci se sázeli o nějaké drobnosti - třeba kdo vydrží nejdéle stát na jedné noze na fakírské desce, která je opravdu hodně ostrá. Já jsem se hecovala na trénincích a mimo ně nemám potřebu zkoušet svou vůli. (smích)

Přálo vám počasí?

Ano, měli jsme téměř pořád krásně, takže byla i přes náročné tréninky dobrá nálada. První týden sice bylo skoro celý zataženo a občas přeháňky, pak už ale nastoupila ta pravá Afrika.

Jak je na tom vaše zdraví?

Musím zaklepat, že zdraví drží a po dlouhé době trénuji bez bolesti. Po velké zátěži občas cítím achilovky, ale starám se o ně, takže mě nelimitují.

A kdy přijde první závod?

Ještě nevím přesně. Absolvuju nějaké menší starty na rozběhání a první větší závod bude buď Diamantová liga v Šanghaji, nebo start na Zlaté tretře.

Reklama