Hlavní obsah

Kohák se otřepal z porážky a jde na trať. Strach? Co to je, vzkazuje

Praha

Režíruje, hraje, baví, vymýšlí a sportuje. Jakub Kohák se několik měsíců dával dohromady z letní porážky od Inny Puhajkové, která se zrodila v Brně. Nyní míří jeho kroky do Českých Budějovic, kde v sobotu 18. dubna vyběhne na pětikilometrovou trať. Minule porážka od ženy, teď se proti němu postaví hned dvě - olympijská vítězka Kateřina Neumannová a Gábina Partyšová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Herec a režisér Jakub Kohák jde na to. Prohraje opět?

Článek

„Jestli mám strach? Pch, co to je," říká rezolutně Kohák, pro kterého to bude již druhá účast na RunTour. „Sever, jih, východ, západ, mně je to jedno, mně to běhá všude," zůstává svůj úspěšný reklamní režisér.

A jak se na to tváří sportovkyně, která s lyžemi poznala svět? „Já se ráda proběhnu, soupeře neřeším," říká lehce provokativně Neumannová, držitelka zlaté olympijské medaile z Turína. „Běh je stále jedním z mých oblíbených sportů, půjde o příjemné zpestření, navíc to mám kousek ze Šumavy," vysvětluje svou účast Neumannová.

Jiné starosti čekají ty, kteří myslí na vítězství. Oba jsou mistry ve svých kategoriích, oba patří mezi absolutní českou běžeckou špičku a oba se v sobotu postaví na start úvodního závodu běžeckého seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour. Splní roli favoritů a ovládnou závod na deset kilometrů? „Dokud neprotnu cílovou pásku jako první, nic nemám jisté," shodují se favorité - Lucie Sekanová a Jan Kreisinger.

Je vyprodáno

„Chtěl bych si tu zaběhnout svůj RunTour osobák. Nejrychlejší čas jsem na desítce zatím měl 30:48 minuty, což je v mých silách zaběhnout, uvidíme," říká třicetiletý vytrvalec.

Ale na této běžecké sešlosti se sejde více lidí. Daleko více. Je vyprodáno. „Kapacitu závodů jsme navýšili z 1 000 na 1 250 běžců, ale průchodnost trati zachováme bezproblémovou jako v minulosti. Navýšili jsme pouze počet míst u závodu na pět kilometrů, kde se nám hlásilo méně běžců," vysvětluje tiskový mluvčí série Richard Valoušek.

Z každého startovného putuje 50 Kč na konto Nadace Leontinka. Na konci roku navíc vybranou částku zdvojnásobuje Nadace České pojišťovny. Díky ní a běžcům RunTour se vybralo přesně 800 tisíc korun.

Reklama

Související témata: