Hlavní obsah

Hvězda v nesnázích. Ozbrojený gang kradl v Keni

Praha

Pokud jste veřejně známou osobou, jste více pod drobnohledem, který se nemusí vždy vyplatit. Své o tom ví světová vytrvalecká šampiónka. Ozbrojený gang přepadl dům dvojnásobné mistryně světa v maratónu Catherine Nderebaové z Keni nedaleko Nairobi. „Je to pravda, byla jsem okradena, děkuju Bohu za jeho ochranu,“ napsala běžkyně na svůj Facebook.

Foto: Facebook: Catherine Nderebaová

Catherine Nderebaová zažila před pár dny nepříjemné chvíle, byla v Keni okradena.

Článek

Zloději si vzali věci a peníze. Gang si přivlastnil v přepočtu 11 000 korun, iPhone, iPad, dva mobilní telefony, šperky a boty.

Podle policejní mluvčí Gatiry Mboroki, která incident potvrdila pro Capital Sport, nečekaní návštěvníci utekli, ale nikdo nebyl zraněn.

„Řekla, že lupiči byli na odchodu, máme podezření, že čekali na ní, tvrdí, že neměli vozidlo. Již jsme zahájili vyšetřování, dobrá věc je, že nikdo nebyl zraněn," zopakovala mluvčí.

Hvězda keňského sportu

Catherine Nderebaová v roce 2014 odešla do běžeckého důchodu, bylo jí 41 roků. Vytrvalkyně z Keni ovládla maratón na světových šampionátech v Paříži (2003) a Ósace (2007). Na stříbro dosáhla na mistrovství světa v roce 2005 i na olympijských hrách v Aténách (2004) a Pekingu (2008). Čtyřikrát v kariéře také nenašla přemožitelku na prestižním Bostonském maratónu.

Časopis Chicago Tribune označil tuto běžkyni za největší ženskou maratónskou vytrvalkyni všech dob. V roce 2001 zaběhla ženský světový rekord, když dosáhla na čas 2:18:47, několikrát také byla vyhlášena keňskou sportovkyní roku.

Reklama

Související témata: