Hlavní obsah

Monstrum se probouzí. A znovu útočí na rekordy

Linec

Pamatujete si ještě na „běhající monstrum“, které v únoru minulého roku překonalo světový rekord v sedmidenním běhu na pásu? Už to vypadalo, že má s pohybem, respektive běháním utrum. Fractura patellae a zdlouhavé léčení. Co bude dál? Rainer Predl už zase vystrkuje růžky!

Foto: facebook R. Predla

Rainer Predl je velmi mladý běžec. Přesto drží několik světových rekordů.

Článek

Zlomenina čéšky. Ze zranění, která mohou běžce postihnout, jedno z nejnepříjemnějších. Na Rainera Predla čekala půlroční rehabilitace. Už koncem minulého roku ale opět vstupuje do stavu běhajících. Nebojí se toho a jde na to opravdu „s rozběhem". Jak jinak označit zrychlení z 0 na 130 kilometrů za týden? V tréninkovém plánu se vyjímá také 13hodinové proběhnutí (bratru 118 kilometrů).

A světovými rekordy ověnčený Rakušan to nedělá jen tak pro zábavu. Má velké plány ‒ po svém úspěšném „monstrózním" projektu (Monster Project) se chystá znovu plnit stránky knih rekordů. „Oproti zlomenině jsou rekordy přeci jen trochu hezčí a zábavnější," vyjádřil se k tomu 25letý Predl pro média.

A co tedy chystá? UVA! Naštěstí to neznamená, že by chtěl vyzařovat určitý druh ultrafialových paprsků pro člověka v nadměrné míře škodlivých, ale zářit bude nejspíše také. Po dokončení UrrVanAsten 48, dvoudenního non-stop běhu. Akce bude startovat 7. 7. v 17:00 v zábavním parku v rakouském Astenu nedaleko Lince. Rakouský rekord ve 48hodinovce činí úctyhodných 346,33 kilometrů a minimálně tento má v červenci padnout. Běhat se bude na okruhu dlouhém 1200 metrů a na spánek rekordman během těchto dvou dnů nepomýšlí vůbec.

Kmotrem akce bude známý rakouský moderátor Alexander Rüdiger, který atleta na několik koleček doprovodí. Vítaný je ale každý, kdokoli může mladého běžce doprovodit na libovolnou vzdálenost ‒ součástí rekordního pokusu tak můžete být i vy. Přidáte se? Nebo budete alespoň držet palce? Neučiníte tak zbytečně, za každý naběhaný kilometr půjdou peníze pro lidi bez střechy nad hlavou.

Dokázali byste dva dny nespat a odolávat fyzické námaze?
Určitě, takové výkony podáváme s chlapama/babama v práci běžně.
27,9 %
Nejsem si jistý/á. Záleželo by, zda by se u toho dělo něco zajímavého.
16,6 %
Určitě ne. Pravidelný spánek je základ státu!
55,5 %
Celkem hlasovalo 1819 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články