Hlavní obsah

Zastav, my to vyběhneme, rozhodl Čech pod Vesuvem. Taxikář si ťukal na čelo

Běhat se dá kdykoli a kdekoli. A někdy vás také nemusí okolí chápat. Tento případ zažil na vlastní kůžu také český železný muž Petr Vabroušek. Část vánočních svátků prožil ve středomoří, kde se chystal na novou sezónu. Do jeho přípravy v Itálii nakoukl i jeho syn Filip.

Foto: facebook P. Vabrouška

Petr Vabroušek - kde se objeví, tam jde o medaile.

Článek

Právě konec roku Vabrouškovi i jeho synovi přinesl nezapomenutelný zážitek, po kterém se navždy zapsali do paměti italského taxikáře. A s velkou pravděpodobností se o nich nedaleko sopky Vesuv bude hodně vyprávět. Není divu. Pokud je domorodec zvyknutý na léty zavedený standard, tak nečekaná výjimka ho vyhodí z kolejí.

„Hrozně nás pobavil taxikář v Neapoli. I když možná spíše my jeho. Poprosil jsem ho, aby nás s Filipem vysadil deset kilometrů pod Vesuvem, že si to vyběhneme a seběhneme sami. Myslel si, že jsem jen veselá kopa a stále odmítal skutečně zastavit. Nakonec jsem mu skoro musel dupnout na brzdu," vzpomínal Vabroušek na odvoz, který si stále trval na svém. Tím ale jeho kuriózní příběh neskončil.

Atmosféra jako na Tour de France

„Na parkovišti pod vrcholem nám s ostatními taxikáři udělal atmosféru jako na Tour de France včetně občerstvovačky. Říkal, že teď už to bude jeho neapolská zajímavost pro turisty číslo jedna," smál se při vyprávění český železný muž, který si žádná velká předsevzetí do nového roku nedával. Ale sportu se úplně nevzdal.

„Všichni jsme si dali Silvestrovský běh, který pořádáme ve Zlíně. Pro mě to byl po pauze očistec, ale ostatní si to užili."

A co v tomto roce? „Co se týká sportu, tak výsledkově bych určitě chtěl obhájit co nejvíce vítězství z loňska a dobít nějaká nová. Hlavně si ale i nadále chci sport užívat a bavit se jím," dodal Vabroušek, který má jasno o nové sezóně.

Hlavními vrcholy by měly být mistrovství světa a mistrovství Evropy v dlouhém triatlonu. Dále série Ironman a Challenge, obhajoba Mistrovství ČR, Slovenska a Rakouska a znovudobytí Isramana. „Tradičně si budu chtít vyzkoušet i nové závody. V únoru světový pohár v dlouhém triatlonu v Havaně na Kubě, v dubnu Marathon Des Sables na Sahaře a v srpnu legendárního Norsemana," dodal Vabroušek.

Reklama

Související témata: