Hlavní obsah

Tohle nebyla nuda. Všude se najdou příběhy. Někdy i dechberoucí

Praha

Pokud vás od půlmaratónu dělí tisíce kilometrů, nemusí přeprava jít vždy snadno. Před pár týdny to poznala Angelica Patinová, která si chtěla zaběhnout půlmaratón v Miami, ale potřebovala se přesunout z New Yorku. Aby vše stihla, musela využít letadlo, vlak i auto. Nakonec proběhla cílem v osobním rekordu 01:55:19.

Foto: miamiherald.com

Tisíce lidí se v Miami vydaly krájet kilometry.

Článek

„Všichni moji přátelé mi řekli, že to byla moje nová strategie," svěřila se Patinová pro server miamiherald.com. Jak proběhla cesta za závodem, jak ubíhaly hodiny ke startu? Dva lety z New Yorku byly zrušeny, přišlo tedy řešení na kolejích. Cesta vlakem do Bostonu. Ten byl ale nakonec zpožděn o dvě hodiny, na letiště se dostavila devadesát minut před odletem. Běžkyně s těstovinami v batohu, aby měla přísun sacharidů před závodem. Stále myslela na svůj cíl.

Přišlo další zpoždění, následujícím letadlem se ale už dostala do Miami. Nakonec šlo o devatenácti hodinový výlet, kde došlo jen na tři hodiny spánku. Ale byla na místě. V porovnání s cestovním dobrodružstvím se tohle už dalo překonat.

Patinová nebyla sama, která se musela v Miami překonávat. Jose Antonio Pagan tlačil na invalidním vozíku Bretta Atwooda, který má obrnu mozku. Maratón nakonec oba dali za čtyři hodiny. Atwood vážil 58 kilo, po závodě jako by přibral. „On snad měl 70 kilo. Byla to jedna z nějtěžsích věcí, které jsem kdy udělal, ale také nejvíce potěčující," dodal Pagan.

Podivný chlápek s tácem

Neděle přinesla i další zajímavé příběhy. Ricky Arriola si odběhl 21 kilometrů tréninkově na únorový maratón v Tokiu. Co je na něm zajímavého? Je komisařem Miami Beach. „Já jsem zaujatý, ale je pravda, že část okolo Miami Beach je nejlepší, protože stojí u vody. Je tam tolik historických budov. Pro mě je to nejkrásnější část závodu," přiznal Arriola.

Mezi kuriozity se zapsal Dennis „Coatman" Marsella, jeden z nejpůsobivějších kaskadérských maratónců, který běhá navlečen do kabátu a přitom drží tác s plastovým žlutým pohárem. A to mu je 64 let, závod dokončil v čase pod pět hodin.

Svoji rutinu dokončil také Larry Macon, který je zapsán v Guinessově knize rekordů. Právník, kterému je 71 let, dokončil svůj maratón číslo 1605! A pak že běhání může být nudné.

Reklama

Související témata: