Hlavní obsah

Bitva jako z jiného století. Masa lidí zažívala jeden z nejtěžších a nejšpinavějších dnů

Praha

Wolverhampton v anglickém hrabství West Midlands zažil v neděli boj běžců s překážkami i zimou. Bitvy ve vodě, nad ohněm, v bahně, na sítích. Když se dá pohybu masa lidí, po pár minutách si připadáte jako v jiném století, vítejte ve středověku. Takový byl Tough Guy 2016 - Drsňák 2016.

Extrémní závod Tough Guy raceVideo: Reuters

 
Článek

Tisíce závodníků se sešlo v neděli na farmě poblíž anglického města Wolverhampton, ale nešlo o nedělní bohoslužbu, přišli si zažít jeden z nejtěžších a nejšpinavějších dnů svého pozemského života.

Trasa o délce patnácti kilometrů, kde odvážlivci museli překonat i svislou stěnu, podvodní tunel Anakondu, betonové nástrahy, ale také nastražené elektrické dráty.

Tato událost se poprvé uskutečnila v roce 1987. Popularita je tak veliká, že se jí účastní lidé z celého světa. Nicméně, každý rok stovky lidí závod nedokončí. Prostě nemají na to.

Letošní bitvu opanoval dvaadvacetiletý Conor Hancock, který loni neuspěl, ale měl zkušenosti, toho také využil. „Věděl jsem, co čekávat, miloval jsem to, bylo to opravdu dobrý," radoval se muž ze Sheffieldu, který výhru věnuje na charitu.

Reklama

Související témata: