Hlavní obsah

Tahle láska se dá probudit, i když na začátku stálo 120 kilo

Praha

Změna není snadná, na startu vás může polít také studený pot. Poznal i jeden Australan. Facka po pár metrech, ale nevzdal se! Když se Jason McNamara rozběhl, jeho nohy zvládly pár set metrů, poté tělo začalo protestovat, křičet na něj, že takhle ne. Zóna „komfortu“ byla narušena. Muselo přijít rozhodnutí. Bylo mu třiatřicet let a vážil 117 kilogramů. Zdravotní kontrolka už svítila v červeném poli. Zvolil správně, rozběhl se a zbavil se 40 kilogramů.

Foto: canberratimes.com.au

Když se Jason McNamara rozběhl, jeho nohy zvládly pár set metrů, jeho tělo začalo protestovat, ale nevzdal se.

Článek

Proměna mu trvala tři roky a státní zaměstnanec uběhl celý maratón. „Ztráta kil byla nejjednodušší část, nejtěžší bylo myšlení," přiznal McNamara pro australský server canberratimes.com.au.

„Běháním jsem mohl spálit více kalorií, tak jsem začal běhat. Když jsem vyrazil poprvé, nemohl jsem dát kilometr, aniž bych nechodil," přiznal trudné a bolestivé začátky.

Běhat s více než metrákem živé hmoty bolí, na to se nezapomíná. Nohy, vazy, šlachy, svaly, plíce. Tělo dostává zabrat a musí začít opatrně. Tohle je běh na dlouhou trať. „Měl jsem malý sen v hlavě, že bych chtěl jít do závodu. Nemyslel jsem si, že to je reálné, že tohle celé dopadne, ale chtěl jsem to zkusit tak jako tak," přiznal se běžec.

Když mu hlava dělala problémy, naučil se vypnout „kaprála" ve své hlavě, který ho stahoval a vzdaloval od snu. „Je to jako sval, který je ve vaší mysli. Jakmile ho budete rozvíjet, stává se silnější a silnější a silnější," přiznal muž, který nakonec nepodlehl a našel svoji sportovní lásku, kterou můžete najít i vy, i váš soused.

Běhal i pro kafe, prostě pořád

Nasadil rutinu, které se držel, běhal všude. Jednoduchý recept. Běhal do práce, do obchodu, když si šel pro kávu. První maratón dokončil v Canbeřře v minulém roce, od té doby je nezastavitelný, každý týden si nakládá desítky kilometrů.

Při závodech si užívá ženy a dětí. Ti na něj čekají u cílové čáry. Když běžel poprvé v roce 2013, tohle mu dávalo sílu, oni ho motivovali. To platí stále, pokud narazí do běžecké „zdi". Nikdy si nemyslel, že se zamiluje do běhání, ale rád přiznal, že tento sport se stal součástí jeho života. A vlastně celé rodiny. Žena běhá dopoledne, on večer.

„Když přestanu běhat na tři dny, jsem rád, že pak „musím" jít běhat. Lidé potřebují přestat myslet na to, co nemohou udělat, ale zaměřit se na to, co jde. Pokud budete přemýšlet o důvodech, proč byste neměli něco dělat, ustrnete na tom," dodal muž, který připravil své tělo o 40 kilo a je spokojený.

Co ukazuje vaše váha, běháte?

Reklama

Související témata: