Hlavní obsah

První den Cesty za vrcholy: bouřky řádily, přesto padl první maratón

Praha

Den první, den obtížný. Tak by se dal shrnout start Cesty za vrcholy redaktora Běhání. V neděli odstartoval svoji třítýdenní misi na nejvyšším vrcholu Šumavy. René Kujan se rozhodl, že se pokusí zdolat za 22 dní 7 nejvyšších vrcholů, 7 nejvyšších pohoří a uběhne okolo 1000 kilometrů. To vše pro podporu neziskové organizace České asociace paraplegiků. V neděli uběhl necelých 45 kilometrů.

Foto: Archiv: René Kujan

První kilometry padly, proč se neradovat.

Článek
Fotogalerie

„Moc to nešlo, zažil jsem několik bouřek, samozřejmě kopce. Vozík, se kterým běžím a mám v něm všechny věci, je strašně těžký. Musím hodně jíst, abych snížil jeho hmotnost," nahlásil z trati do pražské základny. Jeho první kilometry vedly po cyklostezce z vrcholu Plechý k pramenu Vltavy. Zdolal 44,72 kilometru za 5 hodin a 56 minut.

První seznámení s tratí, první vaření v přírodě, první nocování pod nebem. Ráno vše zase zabalit a vyrazit za dalšími kilometry. Takto tři týdny v kuse. Po prvním dnu má za sebou pět procent cesty. „I přes obrovskou nepřízeň počasí už má hrdinně v nohách první maratón. Moc držím palce a příští sobotu se těším na Klínovci," napsala mu vzkaz Jitka Švejcarová.

"Pršelo, bouře, blesky téměř nade mnou. Já sedím ve stanu a kolem sebe samý kov. Modlitby k Perunovi zabraly. Ráno azuro, vedro. Chladím šátkem, na Kvildě si dávám birela a sýrový rohlík. Jinak jsem spal jak zabitý, probudil mě až budík," poslal depeši před výběhem pomocník vozíčkářů.

Přidat se můžete i vy. Pomozte vozíčkářům s poraněním míchy "postavit se na vlastní nohy". Podpořit organizaci CZEPA můžete libovolným finančním příspěvkem. I malá částka dokáže pomoci na vrchol! Vybranou částku ČSOB zdvojnásobí. Akce "Cesty na vrchol" odstartovala 5. června a končí 26. června.

Kdy a kde se můžete potkat
5. června Plechý (1378 m n.m.), 289 km k dalšímu vrcholu
11. června Klínovec (1244 m n.m.), 291 km k dalšímu vrcholu
18. června Sněžka (1602 m n.m.), 130 km k dalšímu vrcholu
21. června Kralický Sněžník (1423 m n.m.) 23 km k dalšímu vrcholu
22. června Smrk (1125 m n.m.) 29 km k dalšímu vrcholu
22. června Praděd (1492 m n.m.) 172 km k dalšímu vrcholu
26. června Lysá hora (1323 m n.m.)

Reklama