Hlavní obsah

Medvědice pokousala při maratónu ženu. Ta předstírala, že nežije

Praha

Kruté dva konce přinesl maratón v Novém Mexiku. Ženu napadl černý medvěd. Karen Williamsová skončila pokousaná v nemocnici, medvěd byl následně utracen. To je dramatický účet víkendového závodu, který se běžel přes Valles Caldera, národní přírodní rezervaci.

Foto: Facebook: Valles Caldera Runs

Karen Williamsová skončila pokousaná v nemocnici, nakonec přežila, medvědice byla utracena.

Článek

„Chtěla bych poděkovat mnoha lidem. Běžecká komunita je úžasná. První člověk, kterého jsem po útoku viděla, byl Ken Oconnor," děkovala Williamsová muži, který se po útoku jako první objevil a pomohl jí.

Žena se dostala do blízkosti mláděte, které bylo za stromem, neviděla ho, což se ukázalo jako problém. Medvědice v obavě o mládě ženu napadla, pokousala ji a poškrábala na hlavě, krku a horní části těla. Po tomto incidentu se žena stočila do klubíčka a předstírala mrtvou, aby ukončila útok medvědice. Ta se poté i s mládětem po několika minutách vzdálila.

„Zvedla jsem ruce a křičela "NE!", pak jsem viděla mládě. Seděla jsem, ona mě drápala a kousala. Vykřikla jsem bolestí, medvědici se to nelíbilo, a tak mě praštila levou tlapou. Kousla mě do krku a pokusila se se mnou třást. Potom se na mě stále dívala, aby se ujistila, jestli jsem mrtvá," uvedla žena na svém facebookovém profilu, který následně citoval server dailymail.co.uk a převzal i Valles Caldera Runs.

Medvědice byla v pondělí utracena

„Bála jsem se, myslela jsem, že přišel okamžik, kdy mohu zemřít. Nevěděla jsem, jaké mám rány na krku, ze strachu jsem se nepohnula, kdybych naříkala, mohla se vrátit," dodala běžkyně, která dlouhé minuty čekala, dokud si nebyla jistá, než dvojice medvědů zmizela.

Až poté se posadila, nebylo jí dobře. O půl hodiny později prošel kolem kamarád. Tak začala lepší část tohoto nečekaného příběhu. Přiletěl pro ni vrtulník, který ji převezl do nemocnice v Albuquerque. Zlomenina, chybějící část víčka, obočí, zranění břicha, levého bicepsu, řada kousnutí a tržné rány. To byl její výčet po střetu s medvědicí.

Williamsová zůstala naživu, medvědice byla následně nalezena a utracena, oznámili zástupci parku. Tři mláďata, která po ní zůstala, jsou stále ve volné přírodě a hledají se. „Jsem naživu, medvědice bohužel není," dodala žena, která měla štěstí v neštěstí.

Reklama

Související témata:
Nové Mexiko