Hlavní obsah

Pro alkohol udělají všechno, třeba i uběhnou maratón

Louisville

Když uběhnete maratón v Bostonu, dostanete kromě jiného také oficiální jablko. Jsou ovšem i závody, kde už před samotným během můžete ochutnat něco z věhlasné palírny. A po závodě vám vyryjí jméno a výsledný čas nikoli do medaile ‒ to dnes dělá každý ‒ ale do opravdové a nefalšované láhve plné nazlátlého bourbonu. No řekněte sami: Nestálo by vám to také za to?

Foto: facebook KDF Marathon

Maratónská láhev. Kdo z vás ji má?

Článek
Fotogalerie

Ačkoli počty účastníků běhů všemožných distancí od pár kilometrů až po půlmaratóny či maratóny rostou každým rokem, přeci jen se musí organizátoři také snažit a vyšperkovat své závody o další nejrůznější lákadla. Účastnická trika, medaile, startovní batůžky, občerstvení v cíli... to vše v dnešní době patří více méně ke standardu. Zabírají také VIP hosté, populární osobnosti účastnící se závodů, ale i další hmotné prezenty pro úspěšné účastníky.

Jeden z nejpopulárnějších maratónů světa láká na šťavnatá jablka. To v Kentucky na to jdou od lesa, či lépe řečeno od destilačního přístroje. Kentucky Derby Festival Marathon se obrátil na místního dodavatele ‒ jednoho z největších světových producentů whiskey. Za rohem tam totiž mají Jima Beama. Proč toho nevyužít a neposkytnout účastníkům trochu jiný pohled na jejich oblíbený závod? I když někdy trochu mírně rozostřený pohled...

Pokud se zúčastníte závodu a se svým startovním číslem navštívíte reprezentační nálevnu výrobce, můžete si odnést láhev bourbonu s vyrytým jménem a dosaženým časem. Rytí na láhev je zdarma, samotný ohnivý mok si však musíte zakoupit. Ale co to je 26 dolarů za malou či 46 dolarů za velkou láhev, když hrdost z výkonu a vzpomínky na skvělé zakončení závodu přetrvá věky? Navíc alkohol uvolňuje svalový tonus, což běžci po výkonu jistě ocení. A ke svému podoběhovému endorfinovému entuziasmu přidají ještě pár roztomilých bílých deliriálních myšek.

Ale abychom pořadatelům nekřivdili, běžci platí za láhve zvýhodněnou cenu. Navíc pokud chtějí, sami si mohou zvolenou láhev naplnit, zazátkovat i nalepit etiketu. A když před závodem navštívíte expo a poohlédnete se po stánku producenta whiskey, můžete ochutnat mnoho vzorků zdarma. Pokřik českých pijáků „Střízlivé nás nedostanou!" by na startu maratónu mohl dostat úplně jiný rozměr. Také si myslíte, že je jen otázkou času, kdy se podobného závodu dočkáme i u nás?

Uvítali byste možnost takového prezentu i na českých závodech?
Ano, jde o neotřelou a nápaditou vzpomínku.
75,6 %
Možná, hodně by záleželo na tom, co by láhev obsahovala.
11 %
Ne, alkohol ve sportu nemá co dělat.
13,4 %
Celkem hlasovalo 336 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Whiskey
Bourbon