Hlavní obsah

Olympijský šampión o vlásek unikl smrti

Canberra

Američan Matthew Centrowitz, mistr světa v běhu na 1500 metrů a také olympijský vítěz na této trati se v úterý podruhé narodil. Při své návštěvě v Austrálii jen o vlásek unikl smrti. Navštívil totiž zábavní park Dreamworld a z atrakce, která se převrátila a dva muže a dvě ženy doslova rozmačkala, vystoupil chvíli před katastrofou.

Foto: Profimedia.cz

Matt Centrowitz se podruhé narodil.

Článek

Australský největší zábavní park má mezi svými atrakcemi také takzvané Thunder River Rapids, jakousi horskou dráhu projíždějící vodou. Jen pár okamžiků předtím, než došlo k tragédii, při níž zahynuli bratr se sestrou a partnery, Matt Centrowitz z atrakce vystupoval.

S největší pravděpodobností vystoupil poslední jízdu před nehodou. Pásový dopravník dopravující rafty na konec atrakce po převrácení plavidla stáhnul nešťastníky pod vodu a rozdrtil je. Sedmadvacetiletý Centrowitz byl viditelně šokován. Takhle si svůj pobyt v Austrálii a zakončení sezóny určitě nepředstavoval.

Atrakce, na níž se incident odehrál, slouží právě třicátým rokem. Už v minulosti došlo k podobným nehodám, nikdy ale neměly tragické následky. „Naše myšlenky a modlitby směřují za postiženými rodinami," vyjádřil se na sociálních sítích Centrowitz poté, co zjistil celkový rozsah tragédie.

Reklama

Související témata:
Atrakce