Hlavní obsah

S obrovskou zátěží, přesto v rekordu. Dvě rodiny mohly po víkendu slavit

Fayetteville

O minulém víkendu padly hned dva rekordy, o nichž by se dalo říci, že patří do rodinného kruhu. Matka s trojčaty v kočárku a otec s dvojicí svých potomků v rekordních časech pokořili půlmaratónskou trať. Zatímco jeden z hvězdných výkonů překonal předchozí rekord, druhý vytvořil zcela novou kategorii a bude třeba jej nejspíše brzy přepsat.

Foto: twitter.com

Trojčata si sice kradla sušenky, na rekord ale dosáhla.

Článek

Kočárek pro trojčata se shání opravdu velmi těžko. A když navíc potřebujete, aby byl ještě vhodný pro běhání, je situace ještě obtížnější. Nicméně Suzy Goodwinové se to přeci jen podařilo. S monstrem vážícím i s nákladem potomků přes 45 kilogramů se vydala na North Carolina Halloween Half Marathon.

Čtrnáctiměsíční trojčata Charlotte, Gideon a Gabriel protnula cílovou čáru v čase jen málo přes dvě hodiny. 2:01.19. Zároveň se po boku své matky zapsala pro další generace do Guinnessovy knihy rekordů. A vlastně v ní vytvořila zcela novou kategorii: půlmaratón s trojčaty v kočárku.

Cesta za rekordním zápisem ovšem nebyla nikterak jednoduchá. Když matka kontaktovala kancelář Guinnessovy knihy, řekli jí, že minimální distance, jakou mohou akceptovat, je právě ta půlmaratónská. To matku inspirovalo a motivovalo. Věděla, že chce zaběhnout nejhůře za dvě hodiny, nic horšího by prý svým dětem udělat nemohla. A jaký byl tedy její recept na klid v řadách batolat? Chrastítka a sušenky.

I tak bylo třeba na trati párkrát zastavit a tu pokárat Charlottu za to, že svému bratrovi ukradla sušenky, tu některému z robátek vyměnit plenku. Vše nakonec dobře dopadlo, ale samotná matka nedává rekordu příliš mnoho šancí. „Určitě existují rychlejší matky, než jsem já. Ručím vám za to, že tento rekord bude brzy překonán," sdělila po doběhu novinářům.

Trojčata se narodila předčasně a musela strávit prvních deset týdnů svého života v inkubátoru. I z tohoto důvodu se jejich matka rozhodla absolvovat půlmaratón jako fundraisingovou akci ve prospěch podpory předčasně narozených dětí. Podařilo se jí vybrat celkem 1000 dolarů, což představuje asi 25000 korun.

Druhým víkendovým rekordmanem byl Chris Solarz se čtyřletým synem Sebastienem a dvouletou dcerou Sophií v kočárku, jenž dohromady dosáhl hmotnosti 35 kilogramů. Svým opravdu úctyhodným časem 1:18:08 dokázala trojice přepsat stávající rekord o osm minut. Celkově skončila na neuvěřitelném čtvrtém místě. Ani otec sám tak fenomenální úspěch nečekal. Je přitom již zkušeným rekordmanem a držitelem mnoha zápisů do knihy rekordů.

Na přímou otázku novinářů později odpověděl, že se pravděpodobně rovněž pokusí o překonání nového rekordu své kolegyně Goodwinové. Před třemi měsíci se mu totiž narodila další dcera Genevieve. Takže zřejmě jakmile se miminko naučí sedět, u Guinnessů budou mít zase plné ruce práce s přepisováním rekordů.

Reklama

Související témata:
Trojčata