Hlavní obsah

Utavil zloděje při tréninku. Žena mu doma nevěřila

Skoro dva týdny uplynuly, když ženě bývalého regionálního šampióna Devina Woodlanda ukradli krásné horské kolo s odpruženou vidlicí. Atlet nemohl věřit vlastním očím, když kolo později znovu uviděl cestou na trénink. Neohroženě se dal do pronásledování poberty sedícího na ukradeném stroji a zužitkoval svůj vytrvalecký trénink ve třičtvrtěhodinovém pronásledování. Zloděje, ačkoli měl výhodu pohybu na kole, běžec doslova utavil.

Foto: Profimedia.cz

Zloděj se neradoval moc dlouho. Jako bonus dostal trénink zdarma. (ilustrační foto)

Článek

Že mají v Albertě zřejmě dobrý běžecký klub, se přesvědčil jeden nenechavec, který ženu jednoho z dřívějších šampionů připravil o její drahé horské kolo. Cestou na trénink uviděl Devin Woodland muže sedícího na stejném kole, jaké dřív ukradli jeho manželce. Nemělo původní modrou barvu, zloděj jej nastříkal na červeno-růžovou, ale atlet kolo poznal podle součástek a úprav, které svojí ženě na kole prováděl. Když pak při bližším pohledu uviděl prosvítat skrz nový lak modrou barvu, byl doma. Je to kolo jeho ženy!

Devin chtěl nejprve celou věc řešit po dobrém a požádal zloděje o navrácení stroje. Ten ale šlápl do pedálů a mizel v dáli. Takhle snadné to ale nebude, chlapečku, řekl si běžecký šampión. A pustil se po svých za cyklistou. Ten si nejdříve myslel, že v pohodě ujede. Kdyby však tušil, jak moc se mýlí!

Ve městě zrovna sněžilo, takže i když se v lesoparku dokázal běžci na chvíli ztratit, Devin ho opět rychle vystopoval podle otisků pneumatik. Ještě při běhu zavolal na policii a příslušníci mu slíbili pomoc. „Byl dost rychlý, ale já mohl sledovat otisky pneumatik ve sněhu. Nejsem zrovna pomalý běžec, takže jsem ho stíhal a zavolal na policii. Ještě stále jsem za ním běžel, když mi volali zpátky," řekl atlet pro Canadian Cycling Magazine.

Vytrvalec byl zloději stále v patách, ale policisté ho důrazně odrazovali od toho, aby se s ním pouštěl do konfrontace. Nezbývalo mu tak nic jiného, než jej stále pronásledovat. Když se po čtyřiceti minutách konečně objevil strážník, zloděj zahodil kolo a pokusil se ukrýt pod stromem. Tam jej značně frustrovaného a vyčerpaného zadržela policie. „Normálně to vzdal. Nevydržel tak dlouhé pronásledování," řekl později magazínu Woodland s úsměvem na tváři.

Po triumfálním návratu domů mu žena nejprve odmítala uvěřit. Ale když uviděla ukořistěné kolo a poznala v něm svůj vzácný stroj, spustila na hlavu svého chotě lavinu chvály. Agentury neupřesňují, jak přesně vypadala odměna pro vítěze tohoto od počátku velmi nerovného souboje, ale zřejmě stála opravdu za to. Woodland nakonec zloději vše odpustil a nechal zastavit jeho trestní stíhání.

Udělali byste pro svou ženu něco podobného?
Ano, pro svou drahou družku bych udělal všechno na světě!
80,9 %
No, to by záleželo, jestli jsem to kolo platil já, nebo ona.
5,3 %
Ne, měla si ho lépe hlídat a policie lépe pracovat!
13,8 %
Celkem hlasovalo 2514 čtenářů.

Reklama

Související témata: