Hlavní obsah

Švýcaři překvapili. Všechno zlato na světovém poháru bylo jejich

Cagliari

Minulou neděli na světovém triatlonovém poháru v italském Cagliari hodně překvapili Švýcaři. Uzurpovali si obě první místa a zvítězili jak v ženách, tak v mužích, přičemž šlo víceméně o nováčky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V triatlonu v Itálii bodovalo ŠvýcarskoVideo: Reuters

 
Článek

Jolanda Annenová se poháru účastnila podruhé, Adrien Briffod poprvé. Annenová zvítězila hladce s náskokem 24 vteřin na Američanku Kirsten Kasperovou. Jako třetí do cíle doběhla Kanaďanka Joanna Brownová. Kasperová se z vody dostala na břeh jako první a v cyklistické fázi zůstávaly společně s Annenovou v úzkém kontaktu. Švýcarka ale nakonec plynuleji zvládla přechod do běžecké fáze, kde si už nenechala nic vzít. Kasperová měla nakonec co dělat, aby uhájila druhou pozici před nastupující Brownovou alespoň o jednu sekundu.

Mužská část se dočkala dalšího švýcarského překvapení, když nadějní favorité Jihoafričan Schoeman a Francouz Pujades ztratili pověstné sportovní štěstíčko. Schoeman s Pujadesem opouštěli vodu s velkým náskokem před ostatními a přechodové depo opouštěli s koly v okamžiku, kdy další závodníci do něj teprve nabíhali.

Na vedoucí dvojici se v cyklistické části dotáhla řada dalších včetně Briffoda. Briffod byl jedním z prvních, kteří opouštěli druhé přechodové depo a v běžecké části se rychle probíjel kupředu pronásledován pouze oběma favority.

S cílem nadohled to byl nakonec Briffod, kdo v sobě odhalil větší skryté rezervy a přesprintoval cílovou čáru jako první. Schoeman skončil druhý s šestivteřinovým odstupem od třetího Pujadese.

Reklama

Související témata: