Hlavní obsah

To jste ještě neviděli! Muži závodili na vysokých podpatcích

Praha

Nápadně žilnaté a chlupaté paže se pouštějí do šněrování, utahování přezek, zapínání zipů či jiného upevňování nejrůznější obuvi, která má jednoho společného jmenovatele: vysoké podpatky. Co se to děje? Španělské hlavní město hostí Madrid Pride.

Závod mužů v běhu na podpatcích v MadriduVideo: Reuters

 
Článek

Desítky mužů z celého světa navlečených v nejroztodivnějších dámských úborech a s vysokými podpatky na nepřeberné škále bot se střetly na běžeckém závodě pouze pro odvážné. V rámci oslav Madrid Pride. Této kratochvíli padlo za oběť mnoho cívek lepící pásky, kterou se někteří účastníci jali připevňovat nezvyklou obuv na svá chodidla. Je jasné, že pro rychlý sprint je bezpodmínečně nutné, aby bota dobře držela. To je pak vidět i na výsledcích. Zatímco někteří dokázali na jehlách vyvinout rychlosti skutečně sprinterské, jiní měli co dělat, aby se vůbec udrželi na nohou.

Soutěž je určena výhradně pro muže a kromě věčné slávy čekaly na vítěze ceny v hodnotě až 500 eur, tedy přes 13 000 korun. Akce se konala v rámci festivalu trvajícího od 23. června do 2. července. Madrid Pride je označována za největší gay party v Evropě a jednu z největších na celém světě, konkurující si snad jedině se San Franciscem. Tento rok se očekává, že Madrid přivítá více než tři milióny účastníků.

Reklama