Hlavní obsah

Nový světový rekord padl v riflích

Wichita

Po pivní míli, při níž musíte vypít čtyři piva, závodním běhání v převleku, obleku nebo pozadu či při současném žonglování pěti míčky světlo světa spatřila další obskurnost. Dokonce v ní už nějaké světové rekordy v minulosti padly a teď byly překonány. Dámy a pánové, připravte se na riflovou míli! Ano, historie se zřejmě propadla do osmdesátých let minulého století a běhat se bude v džínech!

Foto: Profimedia.cz

Kdo ví, možná i tady jde o běžecké kalhoty z džínoviny. (ilustrační foto)

Článek

Nevíme tedy, co na to v hrobě říká vynálezce běhu Praotec Keňan, ale praotec a vynálezce „blue jeans" Levi Strauss se v hrobě jistě radostně tetelí a vesele tleská kostěnýma rukama. Jeho kalhoty tak už druhé století kromě kovbojů, zlatokopů a pracovníků dolů mohou navíc dělat radost dokonce i běžcům.

Nejnovější zvěsti hovoří o tom, že osmnáctiletý rek jménem Pierce Flanders zvítězil v podniku jménem Blue Jeans Mile a stal se tak nejrychlejším mužem oděným v riflích na jedné míli. Historické prameny bohužel nezaznamenaly, zda se například nějakému medvědem grizzly pronásledovanému zlatokopovi v leviskách nepodařil čas ještě o něco lepší než 4:32.

Světový rekord přichází právě v době, kdy jsme si mysleli, že nás na běžeckém ovále už opravdu nemá co překvapit, a kdy se teenageři většinou oddávají jiné zábavě spojené s moderní elektronikou. Kansaská mládež má zřejmě ještě stále zdravého ducha ve zdravém těle. Flandersovi se totiž podařilo vylepšit předchozí světový rekord o čtyři vteřiny.

Po kuloárech se zatím vedou vášnivé spory, kolik lubrikačního přípravku musel běžec použít, aby mu upnuté kalhoty dovolily rekordmanský rozsah pohybů. Málokteré jiné kalhoty by totiž pro účely běhu mohly za normálních okolností sloužit hůře než právě džíny. Zatím není ani jasné kolik a jak rozsáhlé odřeniny si Flanders svým rekordem způsobil.

Ovšem ani ženy nezahálely. Na startu se jedna z nich ukázala a její čas necelých 6:14 je prý v kategorii také rekordní. Zatím není příliš mnoho možností, jak takové záznamy ověřit, nicméně už 4. srpna se chystá team Fast Pants, jehož rekordy byly překonány, k odvetě.

Reklama

Související témata:
Džíny