Hlavní obsah

Sportovní rodina, která má mnohé společné. Hlavně běžecké boty

Ideální období, prázdniny a dovolené. Běžci si užívají závodů, kterých jsou tisíce. Klasika, silnice, krátké, ultra, zážitkové běhy, příroda, hory, voda, překážky, extrém. Každý si vybere. Jedním z tradičních je také Spartan race, který pořádá několik závodů ročně. Konkurence roste, proto musí i tento závod stále vymýšlet novinky.

Foto: Facebook: Spartan Race Czech Republic

Spartan race, závod, který vás vždy překvapí.

Článek
Fotogalerie

„Pořád je třeba vymýšlet něco nového. Zároveň se snažíme lidem ponechat i to "jejich", co milují a kvůli čemu se vrací," stojí si za svým organizátoři akce, která je pořádána po celém světě.

V Česku je více než osmdesát skupin SRTG (Spartan Race training groups), které se pravidelně scházejí, trénují a poté i závodí. Jako velká rodina.

Kdo nestihl tento adrenalin, má stále letos šanci, emoce můžete zažít také 19. srpna v Litovli a 23. září v Liberci.

Součástí závodu v Litovli i v Liberci bude nedělní Charity Sprint. Tento charitativní běh vznikl v propojeni s Nadací Nova. Speciální vlna běžců ve žlutých trikách vyběhne po skončení sprintu. Jedná se o speciální verzi "závodu" pod heslem "Race for a reason", kdy jde spíše o to pomoci, zažít závod trochu jinak a s přáteli.

Součástí víkendu v Liberci je Hurricane Heat. Jde o speciální formu endurance disciplínu. Jedná se o týmové zdolávání úkolů, překážek a je určen pro omezený počet přihlášených.

Stovky dětí vyběhnou do terénu

Někteří jsou proti masovým běhům, jiní je vyhledávají pro svoji atmosféru. V Litovli se očekává 5500 sportovců, z toho cca 700 dětí. Podobná čísla čekají také pod Ještědem.

Závod v Litovli se poběží v chráněné krajinné oblasti a na trati bude hodně vody. Mezi běžci je Litovel pro to známá a velice oblíbená. V Liberci se běží v kopcovitém terénu, v oblasti Ještědu. Tady si užijí zase vyznavači kopců.

Pokud si sami nevěříte na desítky kilometrů a desítky překážek, můžete nastoupit například za jeden tým. Jako loni razí tento směr i Benzina tým. Stačí se jen dostat mezi vybrané. Šance stále je.

„I tentokrát se do kvalifikace bude moci přihlásit každý. Zájemci opět projdou tvrdým testem v podobě kruhového tréninku, šance obléknout dres Benziny bude oproti závodu v Koutech o něco vyšší, plánujeme totiž rozšířit velikost týmu na 40 lidí," láká běžce Agnieszka Bobrukiewiczová.

Kdo dá letos Spartana?

Reklama