Hlavní obsah

Nechutná zábava sportovců se odehrává v toi-toikách

New York

Amerika je zemí neomezených možností. To už jsme viděli mockrát. Je také domovem nejobskurnějších soutěží, závodů a výzev. Pamatujete si ještě na Ice Bucket Challenge? Nesmyslnou věc, která původně měla pomoci charitě a do níž měli potřebu zapojit se snad úplně všichni? Tak teď si odmyslete tu charitu, kolečko nesmyslnosti otočte na maximum a všechno to zavřete do přenosného záchodku.

Foto: Profimedia.cz

Sežeňte si ještě 40 kamarádů a můžete soutěžit.

Článek

Převážně na vytrvaleckých závodech v Severní Americe, ale třeba i v Británii se nám rozmohl takový nešvar: Poblouznění běžci zkoušejí, kolik jedinců je možné vecpat do jedné jediné budky mobilní toalety. Není zcela jasné, zda tak činí před nebo po závodech, takže se ani nelze s jistotou vyjádřit, jak pokleslá, nechutná a nehygienická zábava to vlastně je. Naší redakci se dále nepodařilo zjistit ani to, zda si po opuštění veřejné toalety všichni umyli ruce.

Provozovatelé nájemních stanic úlevy asi nebudou mít radost z jejich poškozování, které je na některých videích patrné. Diskutabilní je také přínos pro samotné účastníky a kontrolor bezpečnosti z vašeho pracoviště by jistě dokázal najít možnosti, jak se lidé při této „výzvě" mohou zranit. Vezměte v potaz třeba kluzkou podlahu nebo případný pád nešťastnice či nešťastníka do, ehm... rezervoáru mobilní toalety.

Neoficiální rekord zatím tvoří výkon 41 jedinců najednou na jednom záchodě. Evidentně platí, že čím větší toi-toiku si objednáte, tím víc osob do ní můžete namačkat. Sami doma to však raději nezkoušejte!

Nová soutěž se jmenuje Porta Potty Challenge a když si hashtag #PortaPottyChallenge zadáte na sociálních sítích, zřejmě zažijete nejeden vtipný večer. Otázkou zůstává jak vznik této obskurnosti, tak také její smysl nebo účel. Nad slunko jasnější je ovšem fakt, že se jedná o zcela nový společenský fenomén, který už si vydobyl své místo mezi zcela seriózními zprávami třeba i na BBC.

Přemýšlíte o svém zapojení do této výzvy?
No tak určitě!
12,3 %
Nemám to zapotřebí.
84,5 %
Ještě uvidím.
3,2 %
Celkem hlasovalo 2212 čtenářů.

Reklama

Související témata: