Hlavní obsah

Naháč brázdí zimní Kanadu. Policie se nestačí divit

Zatímco úřady ústy meteorologů vydávají pro veřejnost varování před silnými mrazy, Kanaďan Sam Litvin si z přírodních živlů nic nedělá a pravidelně vybíhá na svou běžeckou porci od dvou do pěti kilometrů. Jen v botách, šortkách a rukavicích. Policie jej zastavuje v domnění, že je nějakým úchylem či snad sám obětí nějakého zvrhlíka. Naposledy jej ale zastavil štáb kanadské televize. A nestačil se divit.

Foto: Profimedia.cz

Otisk boty je to jediné, co má Sam Litvin společného s konvenčními běžci. (ilustrační foto)

Článek

Toronto má nového maskota. Je jím 67letý Sam Litvin, který vyráží každý den ze svého domova proběhnout se jen tak v šortkách. V létě úplně stejně jako v třeskuté zimě. Snad jen ty palčáky a kulicha na teplejší část roku odkládá.

Zapomeňte na poučky z chytrých knih a návodů. Do zimy vybíhat se třemi vrstvami? Základní, zateplovací a neprofoukavá vrstva? Pche! Zapomeňte, tenhle stařík vám změní priority naruby. V rozhovoru pro místní televizi přiznává, že „nemá žádný specifický důvod" pro to, aby v zimě běhal div ne na Adama. „Prostě jsem se tak rozhodl. Můžete to zkusit také, je to stejné jako v létě," nabádá Sam v rozhovoru svého moderátora.

„Samozřejmě to není komfortní," přiznává vzápětí. Na druhou stranu ale dodává, že venku bude mínus 18° C bez ohledu na to, co bude mít na sobě. „Zkouším, jak dlouho to venku můžu vydržet. Je to pro mne určitý druh výzvy," vysvětluje ztepilý stařík moderátorovi. A jeho doporučení, jak vzdorovat nízkým teplotám? „Prostě se rozeběhněte."

Reklama