Hlavní obsah

Brit to v plážových pantoflích dotáhl až do světové knihy rekordů

Praha

Možná si ještě pamatujete na náš článek na začátku roku. Byl o Britovi, který láme světové rekordy v tenkých pantoflích, takzvaných žabkách. Svého času byl nejrychlejší žabkový půlmaratonec. Chtěl se stát světově nejrychlejším maratoncem v žabkách, ale nevyšlo mu to. Tehdy si 49letý excentrický vytrvalec umínil, že to napraví dříve, než mu bude 50. Osud byl otci dvou synů příznivě nakloněn.

Foto: Profimedia.cz

Na pláž jsou žabky ideální, ale na maraton?

Článek

Pardip Singh Minhas běžel oblíbený Manchester Marathon a celý jej zvládl ve své plážové obuvi. Jeho náročným úkolem bylo zdolat trať o délce 42 195 metrů za čas lepší než 3:47:33. A to se mu také skutečně podařilo! Jeho oficiální čas má hodnotu 3:42:30 a je celosvětově nejrychlejším časem člověka běžícího maraton v žabkách.

Celá věc neprobíhala příliš hladce. Zhruba v půli závodu Pardipovi jiný běžec zezadu přišlápl jednu z pantoflí a ta se roztrhla. Na to byl ale svérázný šampión připravený. Ze svého běžeckého batůžku pohotově vytáhl náhradní pár obuvi, které se v Británii pro jejich charakteristický zvuk říká flip-flops.

Foto: Profimedia.cz

Pardip Singh Minhas (zcela vpravo) letos v Londýně běžel půlmaratonskou trať ve svěrací kazajce.

Na 38. kilometru o své boty zakopl sám rekordman. „Musel jsem se zklidnit a znovu získat koncentraci. Byl to úžasný pocit závod dokončit," řekl Pardip v cíli novinářům. Vytrvalec měl od začátku v úmyslu běžet v těch nejlacinějších botách. Chtěl tak kromě jiného vyslat jasné poselství ostatním běžcům: Nepotřebujete drahé vybavení, nepotřebujete vlastně vůbec nic. Běhat se dá ve všem!

Teď už víte i vy, že na případný výkon hodný zápisu do Guinnessovy knihy rekordů nemusíte potřebovat nic víc, než vybavení za méně než jednu libru (asi 30 korun).

Pokusili byste se také o zápis do knihy rekordů, kdyby to stálo jen 30 korun?
Ano, no tak určitě!
58,6 %
To by záleželo, co by obnášely vícenáklady.
11,1 %
Ne, každá cena je za něco takového příliš vysoká.
13,1 %
Nevím.
17,2 %
Celkem hlasovalo 99 čtenářů.

Reklama

Související témata: