Hlavní obsah

Dře celá rodina. Dříči, pojďte vyzvat Divokou Šárku

Libor KalousSport.cz

Táta, máma, děti směr do Divoké Šárky v Praze, kde vás čeká dřina, sportovní dřina. „Bohemia Race je Dřina, ukaž se, co v tobě dřímá!!“ To je motto nového outdoorového překážkového běhu. Různé úrovně obtížnosti, dětský okruh. Akce na celý den, nejen sport, ale i spojení s kulturou. Nikam spěchat ale nemusíte, stačí si v kalendáři zatrhnout sobotu 12. září.

Foto: Bohemia Race

Divoká Šárka, to bude výzva.

Článek

„Chceme se dostat do přírody, užít si zábavu. Myslíme si, že je tu mezera, kterou chceme zaplnit, chceme zapojit celé rodiny," říká o chystané premiérové akci Marek Holeček, který bude průvodcem.

Pokud vás zajímá přesný start, kdy budete muset stát na značkách, tak ten nedostanete. Není. Až přijdete, vyběhnete bojovat s nástrahami trati. „Závod končí, až se uzavřou časové hodiny. Záleží, kolik lidí se přihlásí," dodává Holeček.

Kategorie
Jedna Dřina: Je určena pro Dříče, kteří nemají s podobným závodem zkušenosti, ale mají chuť si tento prožitek zakusit na vlastní kůži. Podstatou je absolvování jednoho kola.
Dvě Dřiny: Je pro otrlejší sportovce, kteří mají již něco naběháno a namakáno, a jsou schopni zvládnout šest kilometrů běhu a lezení přes překážky.
Tři Dřiny: Je určena pro ty, jimž jsou i dva okruhy málo, prostě pro ultraDříče.
Junior Dřina: Je trať speciálně vystavěna pro mladší účastníky závodu ve věkovém rozpětí šest až čtrnáct let, v délce jeden až jeden a půl kilometru.
V prvních třech výše uvedených kategoriích je možné se registrovat dvojím způsobem – jako jednotlivec (Dřeš se sám) či tým (Dře se vás víc)

Z tohoto důvodu není daná ani kapacita závodů. „Máme tu půlmaratónské běhy, kam se přihlásí dvanáct tisíc lidí. Tak tady třeba může být čtyři tisíce. To je můj odhad," dává do placu Holeček odvážné číslo. „Já mám odhad skromnější. Pět set, tisíc lidí, to je můj střízlivý odhad," připojuje se Ladislav Vomáčko, jeden z organizátorů.

Protože bude závod v Divoké Šárce, budou i překážky odpovídat tomuto stylu. O tom svědčí i některé názvy zátarasů. „Vymysleli jsme kruhový závod, lidi nám nikam neuběhnou deset kilometrů, takto to bude více atraktivní. Je na co se těšit. Máme tři okruhy. Chceme lidi natáhnout na nějaké překvapení. První zastavení je Motolice, dále třeba U sedláka, Ručkanda, Baron Prášil a poté také jedna vodní překážka, chceme využít zdejší lokalitu. Protáhneme závodníky vodou a nebudou jen plavat," je tajemným Vomáčko. „Rozhodně to nebude žádná procházka růžovým sadem," doplňuje Ondřej Růžek, jeden ze stavitelů trati.

Jenže nic není zadarmo, ale také můžete vyhrát. Pro vítěze jsou od organizátorů připraveny šeky od jednoho do padesáti tisíc korun. Kdo je chce získat, musí nejdříve zaplatit startovné. To začíná na 190 a končí na 1190 korunách.

„Nyní pořádáme první ročník. Do budoucna chceme dělat minimálně dva závody za rok. Jeden v Praze v září. Druhý příští rok v květnu v okolí Plzně," dodává marketingová ředitelka Kateřina Pelouchová.

Reklama