Hlavní obsah

TEST: Adidas Energy Boost - pěna, která vás vystřelí

Praha

Více pěny pod nohama má dát více paliva do nádrže pro zdolání osobních rekordů. Tak praví část popisu prodejce u běžeckých bot Adidas Energy Boost. Samozřejmě výrobce bude své zboží chválit, o tom žádná, ale pěnová podrážka tohoto výrobku je při běhu znát. Ale nejde jen o marketingový tah?

Foto: Jan Handrejch, Právo

Adidas Energy Boost

Článek
Fotogalerie

Před testováním Adidas Energy Boost jsem používal spíše minimalistické obutí, které mi vyhovovalo, ale přechod mi nevadil, i když jsem měl trochu obavy. Zbytečně. První kilometry se nesly v duchu, že vám pata „vystřeluje" sama, že nemusíte vynaložit takové úsilí pro další krok z tisíců, které musíte při běhání provést, pokud se chcete přemístit rychleji a dále.

Každá nová obuv, která jde na trh, je ta nejlepší. Tak praví většinou výrobce. Pochopitelně. Pokud je navíc podpořena reklamou, která umí zasáhnout masu, slaví úspěch. Ale ne každý má tyto "masovky" v oblibě.

Když se mi dostaly tyto boty poprvé do ruky, zaujala mě podrážka, kde pěna vypadala jako stlačený polystyren. Jenže boty nejsou na koukání, ale na běhání, zde „polystyren" nezklamal.

Dalším důležitým bodem je pohodlnost. Pokud vám bota nesedí, necítíte se v ní, je problém, ale zde bota obepíná pevně nohu, takže se můžete opřít, aniž byste měli problém.

Adidas Energy Boost
Hmotnost: 292 gramů
Technologie boost™ spolehlivě dodá energii a rychlost každému kroku
Svršek techfit™ je navržen s ohledem na přirozenou a flexibilní podporu a bezešvé pohodlí
Lepené pásky z TPU zpevňují tvar; jazyk integrovaný do střední části boty zajišťuje dynamické zpevnění klenby a pohodlné nošení
TORSION® SYSTEM pro zpevnění střední části chodidla; stabilizační spona na patě zpříjemňuje dynamickou chůzi; kompatibilní s miCoach®
Podešev ADIWEAR™ je vysoce odolná proti opotřebení

Pokud vám bota sedí, máte vyhráno. Na poprvé jsem uběhl v těchto botách pět kilometrů a neměl trable. Postupně jsem přidával kilometry a měnil podmínky. Jednou jsem s nimi zavítal i na běžecký pás - držely, prsty netrpěly, i když jsem prudce zabrzdil a šel do špičky. Zkusil jsem i tartan, park a boty nejevily žádné známky poškození. A to jsem s nimi uběhl i třicet kilometrů v kuse, kde povrch tvořil převážně asfalt. Druhý den žádné problémy s kotníky, nárty, chodidly, což u boty, která stojí okolo 3500 korun, oceníte.

Celkem jsem v „boostech" naběhal přes dvě stě kilometrů a nenašel závažnější nesnáz - drží tvar. Pokud má někdo problém s mohutnějším materiálem pod patou, tak doporučuji nejdříve vyzkoušet, poté hodnotit. „Lisovaný polystyren" má v tomto případě své opodstatnění.

Občas u bot bývá problém s jazykem, který se točí do strany, ale zdejší upevnění tomuto nešvaru zamezuje. I taková maličkost, jako jsou tkaničky, nezklamaly. Plochý tvar zamezuje rozvázání, což běžec hlavně ocení, pokud se vydá na delší distanci.

Pravdou je, že jsem boty nevyzkoušel v dešti, takže nedokážu posoudit, co by s nimi provedl příval vody či proběhnutí pěti kalužemi.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články