Hlavní obsah

Rozhodl se pro radikální řez a rozjel svoji show. Shodil 120 kilo!

Praha

Tak tohle se počítá. A jde o velké počty. Američan Barry Brokaw ubral ze své monstrózní váhy, která vystoupala na 190 kilogramů, neuvěřitelných 118 kilo. Nyní váží 72 kilo a běhá 80 až 120 kilometrů týdně. Záleží, jestli je v tréninku nebo se chystá na závod. Na svůj poslední půlmaratón se chystal zaběhnout čas okolo 1:40, a to ve svých třiačtyřiceti letech.

Foto: duluthnewstribune.com

Američan Barry Brokaw ubral ze své váhy 118 kilogramů!

Článek

Pro tohoto muže nebylo běhání vždy komfortní záležitostí. Když byl na počátku devadesátých let v armádě, několikrát začal a skončil s běháním při plnění fyzických testů. „Jako každý jsem to nenáviděl. Když jsem byl u armády, nikdy jsem nebyl dobrý," citoval jeho slova server duluthnewstribune.com

Opustil armádu, sportu moc nedal a postupně si začal všímat, že kyne a kyne. Když dováděl před sedmi lety s dcerou, které bylo pět let, všiml si, že je udýchaný. Problém. Potřeboval změnit životní styl, aby své dceři stačil. Ano, příběh, kterých jsou tisíce, milióny. Přesto nikdy neskončí.

Brokaw proto navštívil kliniku na hubnutí, chtěl řešit situaci i operací. Zkusil trénovat, bojovat, ale stále nebyl spokojený. Neměl trenéra, který by ho motivoval. Ale on si našel cestu, kdy svoji hlavu navedl.

Jednou sledoval epizodu ze seriálu „The Biggest Loser," tam se ztotožnil s jistým Erikem Chopinem. Chlapem, který měl podobný věk a váhu. S ním se pustil na dálku do bitvy. „Jestli to může zvládnout on, proč ne já," řekl si. Tím začala jeho vlastní show. Začal běhat, a to i přes zimu. Raději chodil ven než by se o to pokoušel doma. „To byl můj čas. Vevnitř můžete sledovat televizi, venku nasajete okolí a necháte svou mysl bloudit."

Dnes je pyšný na dceru, sám si dá Boston

„Běh je jedno z nejpřísnějších cvičení k provedení a jedno z nejvíce účinných způsobů na spálení kalorií," radil mu Emily Spicer, wellness specialista.

Ve spojení s dalšími aktivitami, jako je silový trénink a správné stravovací návyky, se mohl pohnout dopředu a svoji váhu postupně snižovat. Když Brokaw začínal, neměl přísnou dietu, ale vyhýbal se rychlému občerstvení a červenému masu. Místo toho volil kuřecí a krůtí. „Zdravá strava je rozhodně jeden z prvních kroků," je si jistý Spicer.

Brokaw, dříve muž, který se blížil nebezpečně k dvěma metrákům, dnes běhá s dcerou. Když byla mladší, stála v cíli a čekala na něj. Minulou neděli běžela deset kilometrů a připsala si čas dvě minuty nad jednu hodinu. „Když proběhla cílem, řekla mi, že byla schopna běžet celý závod. Byl jsem na ní pyšný," byl dojatý táta na svoji dvanáctiletou dceru.

Sám běžel loni v říjnu maratón u Chicaga a jeho čas byl 03:05:26, kvalifikoval se na maratón do Bostonu. Potřeboval se dostat pod 03:15. Účast na tomto závodě nebyla jeho cílem, ale když se zlepšoval a váha šla dolů, chtěl to dokázat. A povedlo se.

Reklama

Související témata: