Hlavní obsah

Konečně jsme světoví! Pivní míle poprvé v Česku

René KujanSport.cz

Není to tak dávno, co jsme informovali o poměrně bizarním závodě v běhu na jednu míli, tedy 1,6 kilometru, se současným vypitím čtyř piv. Velmi nás překvapilo zjištění, že Češi, Moravané a Slezané, světové jedničky v pití piva, v této disciplíně nejenže nevynikají, ale vůbec v ní nefigurují. Čas však postoupil. Na scénu vstupují borci z Česka!

Foto: ABC Cyklosport Pivní míle

Ke startu připravit, pozor, tsss!

Článek
Fotogalerie

To, že nemáme oficiální závody na pivní míli, už není pravda. To, že v oficiálních výsledcích za prvních 1000 běžců a běžkyň nemá Česká republika jediného zástupce, už zaplaťpánbůh také není pravda. A mohou za to borci z Brna, kteří vzali věc pevně do svých vysportovaných rukou a zorganizovali první ročník oficiální pivní míle.

Jeden ročník, dva závody

Odezva prvního květnového závodu byla obrovská a účastníci si po něm doslova vydupali pokračování ještě letos. Zúčastnit se tak můžete už 2. závodu 1. ročníku. Vše je pod odborným dozorem lékařů i vědců brněnské univerzity, která zajišťuje oficiální čipovou časomíru. Účastníci prvního ročníku odcházeli domů plni nadšení a chvály.

„Z osmdesáti účastníků prvního závodu vzešly pouze dvě stížnosti. Jednomu závodníkovi chutnala naše jablka a chtěl jich více ve startovním balíčku. Druhý si přál pivo více vychladit. Věřím, že tentokráte budou ‒ i vzhledem k podzimnímu termínu ‒ spokojeni už úplně všichni," směje se ředitel závodu Libor Tuček.

Štafety otevírají další možnosti

Oproti první akci zařazují organizátoři také štafety. Pokud se tedy cítíte na pivní míli sami, směle do toho! Pokud si ale přejete prožít neopakovatelný závod ve společnosti dalších tří kamarádů, máte také možnost. Zaregistrovány jsou už mužská, smíšená, ale třeba i zcela dámská družstva. Za podívání bude jistě stát tým brněnských mediček. „Jeden ovál a jednu třetinku zvládne každý. Na pivní míli každý nemá, tam už je třeba mít něco za sebou jak v běhání, tak také v pití," hodnotí náročnost akce ředitel Tuček.

Oficiální registrace je již uzavřena, pokud ale budete mít v neděli v 11 hodin cestu kolem brněnského stadiónu Moravské Slavie, určitě se stavte. Možnost registrací je také na místě. „Nikoho žíznivého určitě nevyženeme!" dušuje se Libor Tuček. Pije se lobkowiczká dvanáctka.

Pivní míle
třetinka pivaběh 400 m
třetinka pivaběh 400 m
třetinka pivaběh 400 m
třetinka pivaběh 400 m
Konec - radost, veselí, euforie

Reklama

Související témata: