Hlavní obsah

Běžecká soutěž vstupuje do dalšího roku. Ještě lepší, ještě radostnější!

René KujanSport.cz

Tak jsme uzavřeli kalendářní a běžecký rok 2015. Nikoli však sezónu. Běháme dál hlava nehlava, zima nezima. Stejně je většinou venku jako na jaře. Kytky kvetou, ptáci zpívají... a běžci běhají. Jaký byl ten minulý soutěžní rok?

Foto: Milan Malíček, Právo

Běhali jsme a běhat budem. V tom nám nový rok nezabrání.

Článek
Fotogalerie

Začínali jsme v září, kdy se k nám přidalo hned 90 běžců. Celkově jsme společně naběhali 10 660 kilometrů. To bylo v průměru krásných 118,4 kilometrů na jednoho účastníka. Vítěz odcházel s 566,14 kilometry.

Za čtyři měsíce existence jsme si zasoutěžili o kvalitní čelovku Fenix, super běžecké knihy z Mladé Fronty, tejpy BB, nápoj či triko od USN, špičkovou sportovní filtrovací láhev i RedBull. Také do nového roku pro vás připravujeme pecky, které vám pomůžou při tréninku nebo po něm, udrží motivaci na vysoké úrovni.

Vánoční, prosincové vydání soutěže bylo obzvláště výživné. Běžců sice přibylo jen 22, ale jejich kvalita nám roste do závratných výšin. O více než 20 kilometrů nám stoupla průměrná naběhaná vzdálenost na jednoho účastníka (na 138,68 km). A vítězi už nestačí třeba jen necelé čtyři stovky kilometrů jako v říjnu. Ani přes vánoční svátky totiž příliš neotálela vítězka prosincové výzvy na Endomondo, která naběhala téměř šest stovek kilometrů, přesně 589,51 km!

První letošní vydání výzvy Baví nás Běhání.Sport.cz! přinese poprvé výhru ve formě startovného na závody ‒ 360° Challenge Winter. 13. února budete moci vyrazit v Liberci na kruté překážkové závody a zkusíte promrznout tak, aby měla valentinská muchlovačka den poté opravdu smysl a náboj. Svoji drahou polovičku ostatně můžete na start vytáhnout také ‒ lístky na závody budou dva!

Co vás čeká? Boj s vlastním tělem. Závodníci budou muset uběhnout tři kola o délce dvou kilometrů, takže celkem šest. V každém kole vás čekají čtyři stanoviště, na kterých zdoláte dva cviky. Například klik s předpažením a cvik na břicho, kačáci a chůze á la spiderman. Nevyhnete se ani humusákům a rovince žabáků.

Výhru doplní sportovní filtrovací láhev od Seznam.cz a nějaký ten povolený doping od RedBullu.

Ať vám to (všechno) běhá v novém roce 2016!

Reklama

Související témata: