Hlavní obsah

TEST: Adidas Energy Boost 3. Energie, která vám dá citlivou jízdu

Praha

Očekáváte jen to nejlepší, to je správné. Pokud si jdete koupit novou běžeckou botu, těšíte se na pohodlí, funkčnost. To vám zpříjemní tréninkové hodiny. Jestliže se chystáte na nákup v těchto týdnech, můžete se zaměřit na další kus z výrobních linek Adidasu. Na trhu je bota Energy Boost 3, která je určena pro silnici a pevný podklad.

Foto: Libor Kalous

Adidas Energy Boost 3. Bota, která vás nezklame.

Článek
Fotogalerie

Chcete běhat s energií v botách, máte neutrální došlap a vyhovuje vám tlumený došlap? Pokud jste pokaždé odpověděli ano, můžete se při výběru nového běžeckého páru zaměřit na Energy Boost 3.

Jestliže máte širší nárt a chodidlo, může se vám zpočátku zdát, že je noha až příliš obepnuta. Pokud máte rádi pevný a silný pocit, že bota drží, neuteče vám, tento typ je pro vás. Existuje ale i druhá skupina lidí, kterým nemusí tento stav vyhovovat. Nemusíte truchlit. Bota se po pár kilometrech rozběhá, roztáhne, srovná s nohou.

Jemná a citlivá jízda

Důležitým elementem je konstrukce boty, která by měla být pro běžce především pohodlná, aby při používání nevadila, naopak dokázala navýšit příjemný a kvalitní pocit z tréninku. Zde je odpružená mezipodešev vyrobena z inovativní pěny, která vytváří měkké a účinné tlumení a vede k pevnému nášlapu, tím dá vašemu běhu jemnou a citlivou jízdu. Navíc je zde další aspekt. Podešev je na nejvíce namáhaných místech vybavena odolnější pryží s vysokou životností.

Svrchní tři pruhy jsou vyrobeny z plastu, končí až na patě, čímž je bota pevnější. Navíc je zde „motýlí" pata, která vytváří optimální kondici, pohodlí, k tomu pomáhá snižovat podráždění Achillovy paty.

Plusy
Pevnost
Pohodlí
Kvalitní materiál
Design
Mínusy
Může více obepínat širší nohu
Vyšší cena
Cena
Okolo 4000 Kč

Horní část boty je provedena z prodyšného materiálu, který odvádí pot od chodidla. Boty jsou namíchány s flexibilním a adaptivním svrškem. Pokud se rozhodujete o koupi, první vše vidí oči, tedy záleží i na vizáži. Pokud vás boty nezaujmou, patrně nebudete dále pátrat po dalších vlastnostech. Zde výrobce vsadil na čtyři barvy - tyrkysová, šedá, modrá a bílá. K tomu nárt je tvořen vzorem, který sice nemá vliv na samotné běhání, ale líbí se.

Zadní část boty pomáhá zvyšovat stabilitu kolem paty a přilnavá gumová podrážka navyšuje tlumení. Pokud běháte v týdnu častěji, máte neutrální došlap, vyhovuje vám odpružení, máte před sebou volbu, kde nešlápnete vedle.

I když se to možná nezdá, ale zkušenější běžci také řeší jazyk. Ten může způsobit problém, pokud bude „létat" při pohybu do stran. Zde vám trable nehrozí. Jazyk je veden až z mezipodešve, takže se nehne. Na jeho horním povrchu se klikatí ploché tkaničky, které Adidas aplikuje na své výrobky. A dělá dobře. Plochá lépe drží, nerozváže se. Kdo by se chtěl při běhání zdržovat záležitostmi, které ničí trénink.

Také jsme testovali:

Reklama

Související témata: