Hlavní obsah

Vybrali jsme TOP6 testů minulého roku. Co nás bavilo?

Libor Kalous, René KujanSport.cz

Byla to slušná porce, naběhali jsme v roce 2015 tisíce kilometrů, při kterých jsme otestovali na osmdesát kousků běžeckého oblečení, bot, doplňků. Zkusili jsme věci od hlavy až k patě. Některé testy nadchly, jiné přešly do zapomnění. Nakonec jsme vybrali šest testů, výrobků, které nás bavily, přesvědčily, že byste je měli mít doma.

Foto: Sport.cz

Článek

Rychlá a lehká bota

Chytnete patu, špičku a nemáte problém otočit do různých směrů. Oproti jiným „tvrdým výliskům" se běžecké boty Salming Speed Shoe Men liší. Kdo si rád užívá pohyb v minimalistických botách s designem, který budí pozornost, tak může sáhnout po této volbě. Tyhle boty loni poznaly pár půlmaratónů.

Spolehlivý parťák do noci

Vodotěsná, nárazuvzdorná, kovová, kvalitní, a tudíž velmi spolehlivá čelová svítilna Fenix HP12. Vhodně rozložená zátěž na pohodlné čelence, baterie s dlouhou výdrží, perfektní svit. Běžela s námi na některých ultra projektech. Neublížily jí pády ani hrubé zacházení. Odrazovala divokou zvěř v lesích i divoké řidiče na silnicích. Parťák, kterého byste chtěli mít vždy u sebe.

Druhá kůže do zimy

Super těsný střih Under Armour Compression je jako druhá kůže, která aktivuje svaly, zvýší jejich výkon a zkrátí čas nutný pro jejich regeneraci. Dvouvrstvý materiál je velmi teplý, uvnitř kartáčovaný, vně hladký a rychleschnoucí. ColdGear Evo Compressin Mock je snadný na údržbu, stačí doběhnout, nechat uschnout a zase použít. Pro zimu ideální společník.

Propracované šortky

Designově velmi zajímavě řešené. Maximálně zohledněné běžcovy potřeby. Šortky Nike Distance Short 5" mají všité prodyšné slipy, svršek má výborně propracovaný systém odvětrávání. Celkově kalhoty nabízejí čtyři různé praktické kapsy. Jsou lehoučké. Krásně vypadají, dobře fungují. Zároveň se v nich můžete vydat i do města a nikdo nepozná, že na sobě máte něco běžeckého.

Pěna, která nese

Více pěny pod nohama mělo dát více paliva do nádrže pro zdolání osobních rekordů u bot Adidas Energy Boost. První kilometry se nesly v duchu, že vám pata „vystřeluje" sama, že nemusíte vynaložit takové úsilí pro další krok z tisíců, které musíte při běhání provést, pokud se chcete přemístit rychleji a dále. Nakonec tyto boty prošly v testu 200 kilometrů. A stále drží a nesou.

Výborný a jednoduchý pomocník při regeneraci

Můžete si ji vzít v podstatě kamkoli a své pozávodní nebo potréninkové regeneraci vyjdete hodně naproti. Své místo ale najde i při rozcvičování. Masážní tyč 66fit funguje na jednoduchém principu. Zároveň je vyrobena z odolných a trvanlivých materiálů, nemusíte o ni nijak zvlášť pečovat. Pomáhala nám už mnohokrát a činí tak nadále. Naše nerozlučná kamarádka každé odpoledne po závodech.

Reklama

Související témata: