Hlavní obsah

Novinky pro nadcházející sezónu ‒ batohy a ledvinky

S novou sezónou tu máme taky zcela nové počasí. A půjde-li to s neexistujícími globálními změnami klimatu takhle dále, budeme rádi za každou možnost mít u sebe co nejvíce tekutin. A takové možnosti nám poskytnou nejlépe právě běžecké batohy a ledvinky. Do jakého exempláře se zamilujete vy a nebudete se jej chtít zbavit ani v hodině uléhání na lůžko?

Foto: Milan Malíček, Právo

Salomon Bag Agile 2 Set: Malý, ale šikovný.

Článek
Fotogalerie

Salomon Bag Agile 2 Set

Jednoduchý, lehoučký batoh určený na méně náročné výběhy, kdy vám s sebou stačí 1,5 litru vody a několik základních drobností. Jde vlastně o set batohu a hydratačního vaku s horním vývodem. Standardně je hadička vedena vpravo, je to i díky pravému přístupovému zipu jednodušší. Pokud máte ale své pití raději na levé straně, i tato varianta je díky oboustranným průchodkám možná. Na levém ramenním popruhu je malá elastická síťovaná kapsa. Pár drobností, jako třeba peněženka, se ale určitě vejde i do hlavní přihrádky k hydratačnímu vaku. Dobře řešený je také hrudní pás, který nabízí oboustranně odnímatelné uchycení ve čtyřech různých polohách. Batůžek nese i několik reflexních prvků.

Asics Lightweight Running Backpack

Větší batoh s množstvím kapes a dalších přípravků umožňujících mít za všech okolností vše nezbytné na dosah ruky. Deset litrů objemu už skýtá dostatek prostoru třeba i na třílitrový hydratační vak a nezbytnou výbavu na nějaké to horské ultra. V hlavní přihrádce na zip se dvěma jezdci je vše připraveno na vak, včetně izolační vrstvy. Bederní pás nese po každé straně vcelku objemnou kapsu na zip. Další kapsa na drobnější věci je z čela batohu. Nechybí ani gumová šňůrka na uchycení například nepotřebné bundy, pláštěnky a podobně. Levý ramenní popruh nese skládací kapsičku. Hrudní pás je oboustranně posuvný. Pěkné černo-červené provedení dává batohu ďábelský vzhled.

Salomon S-LAB Advanced skin 12 set

Batoh spíše připomínající důmyslnou vestu. Celou plochou obepíná trup a nese velké množství úložného prostoru. Součástí sady jsou dvě půllitrové pružné lahve (soft flask), které běžec nese vpředu na ramenních popruzích. Do zadní části lze dále umístit hydratační vak (není součástí). V batohu najdete i nouzovou reflexní pokrývku, kterážto bývá součástí povinné výbavy na ultra bězích. Kromě hlavní přihrádky máte k dispozici větší kapsu na zip, mohutné elastické boční kapsy na odkládání svršků za běhu (lze je použít bez sejmutí batohu ze zad), další dvě kapsy, tentokráte na zip, naleznete v podpaží. Samozřejmostí je u Salomonu také přípravek na uchycení trekových holí, dvojitý systém hrudních pásků nebo další drobné kapsičky na ramenních popruzích či nouzová píšťalka. Provedení by mělo být natolik jemné, že byste neměli mít problém tento batoh nosit třeba i na holém těle.

Opasek Salomon Sensibelt

Ledvinka na kratší výběhy v teplejším počasí. Do kapsy na zip umístíte všechno potřebné, například peněženku a mobil. I na klíče ještě zbude místo. Druhá, síťovaná kapsa nese láhev o objemu 0,6 litru. Výrobce využil už osvědčenou nádobu s trojúhelníkovým průřezem, jež lépe sedí na těle i se lépe drží. Vyměkčený široký pás ledvinky je plynule regulovatelný.

Opasek Salomon Energy Belt

Jde o variantu známého „granátového pásu" oblíbeného u běžců na dlouhé tratě. Dvě 0,2litrové ploché lahvičky pojmou nezbytnou dávku tekutin, hlavní kapsa na zip další potřebné věcičky včetně energetických gelů, tyčinek a podobně. K dispozici je i malá elastická kapsa na další drobnosti. Lehkou ledvinku nese široký síťovaný pás s výbornou možností regulace obvodu.

Připraveno ve spolupráci s Top4Running.cz.

Reklama

Související témata: