Hlavní obsah

TEST: Reebok ZPump Fusion 2.0. Boty s vlastní pumpičkou

Libor KalousSport.cz

Elegantní, barevně ladí, a navíc s pumpičkou na boku. Pistolníci mají kolty, běžci a jejich boty Reebok ZPump Fusion 2.0 mají hustilku. Každá bota svoji, běžecký arzenál pro pohodlí sportovce. Nebo jen módní a marketingový výstřelek? Jisté je, že tento pár si zaslouží pozornost. Co do provedení nevystupuje z jedné řady, ale ze dvou. A není už mimo dráhu? Každopádně nejde o první „pumpičku“, která poznala světlo světa.

Foto: Reebok.cz

Reebok ZPump Fusion 2.0. Boty s vlastní pumpičkou.

Článek
Fotogalerie

Už před rokem jsme psali o Reebok ZPump Fusion „Mačkejte a pumpujte až ke své plné spokojenosti. Stříbrný ventilek vedle slouží k upouštění, snižování tlaku. Možnost vytvořit si běžeckou obuv na míru."

Nyní tu je další verze. Šedý plástový svršek dá už při prvním pohledu odpověď na otázku, zda s tímto obutím do terénu. Ano, můžete, navíc je bezešvý. Pod vrchní částí je plátěná podšívka, která je prodyšná, což ocení běžci převážně v teplejších obdobích. Plusem těchto bot je i reflexní barva. Ta zdobí osm ok, které drží tkaničky. Další reflexní část je na bocích bot. Horní část bychom měli.

Z druhé strany na vás čeká gumová podrážka, která nemá problém s přilnavostí. Kdo si potrpí na tlumení, dočká se, ale zase nečekejte „polštáře". Pokud přemýšlíte o absolvování maratónu v těchto botách, je to jen na vás, výrobce uvádí, že jde o silniční botu do deseti kilometrů, což jsme se sami přesvědčili.

Kdo zhlédl propagační video na tento model, musel si připadat, že se ocitl mimo jedenadvacáté století, cítil energii z každého páru. Síla, počítačové efekty, měnící se barvy, zorničky se vám roztahují, noha je postupně obklopena dokonalým skeletem, který vám umožní dokonalý pocit při běhu. Ano, takové jsou reklamy. Ano, mohou vás navnadit pro koupi, ale to základní je, jak se v botě cítíte.

PLUSY
Design
Bezešvý svršek
Absence jazyku
Technologický posun
Vhodné i pro běžné chození
MÍNUSY
Vyšší cena
Není pro delší běhy
CENA
od 2750 Kč

V tomto případě do rozhodování zasahuje i extravagance, tou je pumpička, kterou má každá jedna bota na vnější straně. Mohla by být i na vnitřní, ale pak by nebyla vidět, což je z marketingového hlediska mínus. Ale to jen na okraj.

Nazujete, zavážete ploché tkaničky, které spolehlivě sedí na jazyku, který je 100% součástí boty, žádné přišití uvnitř, ne, zde se klasického jazyku nedočkáte, což je dobře, prostě není. O starost méně s případným posunem při běhání.

Vše je na svém místě, u bezpumpičkového provedení byste byli hotovi. Tady ne. Nyní přichází to hlavní, čím chce Reebok překvapit - vzduchový polštář, který se roztáhne a obejme patu a nárt.

Ventilkem poladíte

Záleží jen na vás, kolik vzduchu si necháte kolem nohy vplout. Čím více, tím větší sevření pocítíte. Získáte pevnější mobilitu kotníku. Nejvíce přísun vzduchu pocítíte v oblasti pumpování. Pokud to přeženete, opravdu přeženete, můžete docílit stavu po strčení nohy do včelího úlu. Tlak na nohu je poté nepříjemný a oblast okolo prstů vám najednou přijde příliš volná. Tady stačí jediné, najít správný poměr.

Pokud přefouknete, není problém. Prostě využijete odpouštěcí ventilek. Chvíli ladění a dostanete se do kýženého a vyhovujícího tvaru, což má výhodu, pokud vám třeba někdy natékají nohy. Ráno přidáte vzduch, odpoledne uberete, přitom nemusíte řešit výměnu za jiný pár bot.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:
• Reebok Zpump Fusion 2.0 šedé

Reklama

Související témata: