Hlavní obsah

Vydělávat sportem milión korun denně? U nás je to možné

Špičkový jezdec formule 1, šikovný hráč golfu nebo také fotbalista či hokejista. To jsou sportsmeni, kteří si dokážou přijít na pěkné peníze. A milión korun za den? To je už neobvyklá suma i pro svět hvězdných výkonů. U nás to ale také jde. Neděje se tak 365 dní v roce, i tak se ale jedná o velmi neobvyklý výdělek. Navíc převážně pod taktovkou sportu amatérského.

Foto: Profimedia.cz

Tereza Maxová rozhýbává se svým Teribearem Prahu i celebrity.

Článek

Kdo by si nechtěl vydělávat svým oblíbeným sportem? A kdyby to nebylo pro osobní zisk, ale pro pomoc druhým? Na pražské Letné proběhla už tradiční běžecká akce Teribear hýbe Prahou na pomoc znevýhodněným dětem. Princip je vlastně velice jednoduchý. Vyznačený okruh má 1250 metrů a vy na něm můžete mezi 8. a 17. zářím předvádět jakékoli běžecké či chodecké výkony dle vlastního uvážení. Zdolané kilometry se načítají elektronicky pomocí univerzálního čipu, který obdržíte při registraci. Jeho cena je 100 korun a vy jej můžete používat po celou dobu konání akce, kolikrát denně jen budete chtít. Celé kouzlo spočívá v tom, že partneři projektu za každý zdolaný a zaznamenaný kilometr věnují Nadaci Terezy Maxové 50 korun.

Tisíce a desetitisíce kilometrů přibývají každou hodinou a každým dnem. Násobená částka nabývá úctyhodných výšin. Běhajícím a chodícím obětavcům se tak daří každý den projektu nakroužit na Letné kilometrů za zhruba milion korun. A takové částky už mohou měnit svět. O čestné prvenství lze soutěžit jak mezi jednotlivci, tak mezi týmy. Nově se objevila také kategorie rodin, doslova pro všechny rodinné příslušníky.

Na trati okruhu se také můžete potkat s naší ultravytrvaleckou špičkou, například s borci trénujícími na Spartathlon. Mnoho běžců celou akci a její zázemí využívá k tomu, aby si na vlastní pěst zkusili zaběhnout třeba dvacetičtyřhodinovku. Mezi účastníky najdete běžce od nejmladších dětí až po železné důchodce, někdy zahlédnete proběhnout se soutěžním čipem dokonce i psa. Maminky s kočáry, vysportovaní obři přicházející z tréninku v posilovně, studenti a studentky. Nikdo z nich neváhá vystavit se sžíravým paprskům letního slunce a věnovat svůj pot pro úspěch dobré věci.

A komu projekt vlastně pomáhá? Ohroženým matkám, rodinám v nouzi, pěstounům, týraným dětem, dětem z dětských domovů. Každý účastník si tak může vybrat z deseti různých oblastí, kam má konkrétně jeho pomoc směřovat. Možné je ovšem také nevybrat si žádnou a nechat na samotné nadaci, aby rozhodla, kde se zrovna prostředků nedostává.

Ve čtvrtek 22. září proběhne podobná akce také v Mladé Boleslavi, v domovském městě jednoho z partnerů. Akce ovšem potrvá jen devět hodin, registrace stojí 60 korun a příspěvek nadaci za jeden uběhnutý kilometr bude činit 20 korun. Výtěžek akce poputuje do dětského domova v Nymburku. Nezbývá, než si přát, aby se mladoboleslavští běžci sešli v hojném počtu a předvedli opravdu mimořádné výkony.

Reklama

Související témata:
Ohrožené druhy