Hlavní obsah

TEST: Běžecká mikina Reebok One Series Running LS 1/2 Zip ‒ decentní elegance a pohodlí

Praha

Spíše než o triko s dlouhým rukávem jde v tomto případě o běžeckou mikinu. Jde o decentně elegantní kousek, v němž se budete dobře cítit jak třeba na běžecké dráze, tak i ve společnosti přátel na podoběhové kávě v přilehlé restauraci. V jednoduchosti a zároveň precizním provedení z kvalitních materiálů lze nalézt krásu této mikiny.

Foto: Reebok.com

Běžecká mikina Reebok One Series Running LS 1/2 Zip ‒ decentní elegance a pohodlí

Článek
Fotogalerie

Takový komfortní kousek oblečení vám dodá ochranu před chladem, dobře odvede pot a estetika jeho zpracování dodá příjemný pocit i během společensko-sportovních událostí. Celá mikina je vyvedena z jednoho druhu tkaniny ocelově modrošedé barvy s černým žíháním. Textilie má vyšší gramáž, není to tedy jen nějaká tenká běžecká slupička, ale už pořádný kus materiálu se stále vhodně nízkou hmotností.

Látka je výrazně síťovaná z obou stran ‒ jak zevnitř, tak zvenku. Z každé strany ovšem trochu jiným způsobem, což ve finálním efektu vytváří odlehčenou tlustší tkaninu s výrazným 3D efektem usnadňujícím odvod potu a jeho následné odpařování na povrchu. Chemicky jde o polyester ve zpracování waffle knit (oboustranné, vzájemně se překrývající mřížky).

Střih nijak nevybočuje ze standardu, snad jen trochu rukávy, které jsou v úrovni předloktí našívané ze dvou kusů. Rukávy mají na svých spodních koncích jednoduché průchodky na palce. Můžete si tak chránit dlaně před zbytky jarního chladu. Mikina se obléká přes hlavu, k tomu je vyzbrojena kvalitním polovičním zipem se spodní krycí légou proti zachycení spodních vrstev oblečení. Samozřejmostí je také záhyb bránící zipu v poškrabání běžce na krku pod bradou. Límeček je ve stojací úpravě.

PLUSY
vyšší gramáž ‒ ideální jarní kus oblečení
jednoduchá elegance ‒ použitelná i do společnosti
prodloužený zadní díl
průchodky na palce u rukávů
několik reflexních prvků
MÍNUSY
nehodí se na dlouhý intenzivní trénink
CENA
1749 korun
HMOTNOST
278 gramů

Zadní díl je oproti přednímu lehce prodloužený. Jejich vzájemné napojení obstarávají dva postranní asymetrické rozparky. Decentní estetika celku je doplněna funkčními detaily: na pravém rameni nalezneme dva zvýrazňující pásky. Svítivě žlutý pro denní použití, tmavě fialový reflexní pro použití za šera. Reflexní pásek je ještě umístěn přes celá záda v úrovni lopatek. Nese náznak vojenského maskování a hlavně jemnou perforaci pro rychlejší ventilaci v oblasti zad. Na pravém rameni je zezadu ještě přidáno šedé reflexní logo, kterého si bez nasvícení téměř nevšimnete. Levý rukáv je na rameni vylepšen tematickým potiskem a logem výrobce.

Jednoduchá elegance je můj šálek kávy, takže za mne má mikina deset bodů z deseti možných. Rád ji nosím na tréninky nebo i jen tak do města. Její materiál ji ovšem předurčuje spíše pro kratší výběhy, řekněme do jedné hodiny/deseti kilometrů. Při delší zátěži a vyšším pocení už zřejmě nebude stíhat odpařovat a vy nepříjemně provlhnete. Na kratší trasy je naopak ideální, tam ji po doběhu ani není třeba svlékat a můžete směle pokračovat ve své spanilé jízdě městem ‒ třeba na nákupy nebo do práce.

Reklama