Hlavní obsah

TEST: Běžecká bunda Reebok Vizlocity Jacket ‒ bezpečný úkryt pro běhající dámy

Praha

My ženy jsme, jak známo, bytosti především éterické, a tudíž choulostivější na nižší teploty, vítr, promrznutí nebo promoknutí. Na druhou stranu v mnohých případech předčíme muže svým odhodláním a vytrvalostí. Nejspíše budeme hledat méně výmluv, proč to zrovna dnes nejde ‒ prší, fouká silný vítr, sněží ‒ a prostě se jen oblékneme a půjdeme běhat. K tomu nám dopomáhej bůh a nová funkční bundička od Reeboku!

Foto: Reebok.com

Dámská běžecká bunda Reebok Vizlocity Jacket

Článek
Fotogalerie

Výrobce sportovního vybavení právem myslí i na ženy. Pro nadcházející nepěkné, zlé a ošklivé podzimní, brzce zimní a později zase brzce jarní počasí pro nás připravil vymazlenou běžeckou bundu, v níž nás nikdo jen tak nepřehlédne.

Tedy ne že by tahle oděvní součástka zrovna hýřila barvami nebo na sobě nesla extravagantní květinové vzory jisté finské designérky. Základem je černá funkční látka s membránou proti větru a hydrofobní úpravou proti vodě. Co ji ale dělá nepřehlédnutelnou, zvláště pak za snížené viditelnosti, když na ni padne nějaký ten kužel nebo proud světla, je neskutečné množství odrazového materiálu. Přes prsa se zleva doprava rozestupuje velký reflexní klín přecházející i do velké části pravého ramene a rukávu. Levý rukáv je vybaven reflexní páskou v oblasti bicepsu kolem celého svého obvodu. Zezadu bude dívkám a ženám svítit rovněž celé pravé rameno a v podstatě celé nadloktí. Na levé straně se stále ještě odráží obvodová reflexní páska. Uprostřed spodní části zad ‒ další odrazka, tentokrát po obvodu zipu praktické kapsy kupříkladu na mobil nebo energetický gel.

Střih je držen v jednoduchých, funkčních rysech. Bunda je vybavena krátkým stojacím límečkem a celodélkovým kvalitním zipem s podkladovou légou a „garáží" pro jezdec v horní části, aby neškrabal do krku nebo pod bradou. Jednoduché rukávy jsou napojované napřímo. Spodní část bundy je vzadu mírně prodloužena, aby netáhlo na záda. Kromě zadní kapsy máme k dispozici ještě dvě objemné kapsy boční, které mají na zimu jistě své opodstatnění. Ženy si v nich zahřejí ruce před výběhem a po nějaké době běhu a důkladném prohřátí do nich mohou deponovat třeba odkládané rukavice, šátek nebo čelenku. Nad střihem kapes se u výrobce někdo vážně zamyslel ‒ a levou z nich vybavil velice praktickým pořadačem, jakýmisi dvěma dalšími vnitřními jednoduchými kapsami ve vodorovném směru. Jedna je větší, druhá menší. Krásně do nich uložíte třeba přehrávač MP3 i objemnější mobilní telefon, aniž by vám při běhu předměty poskakovaly po kapse nebo vás nepříjemně bouchaly při každém kroku.

PLUSY
mohutná reflexe
větru a vodě odolný materiál
tři kapsy na zip
propracovanost bočních kapes
prodloužený zadní díl
MÍNUSY
rukávy by mohly být pro větší tepelný komfort prodloužené
HMOTNOST
355 gramů
CENA
3999 korun

Materiál výrobku k vám nepropustí chladný vítr a krásně odpuzuje vodu, takže ještě středně silný déšť zvládnete odfiltrovat dříve, než se vám podaří dokvačit do bezpečného tepla domova. Jako řidička vím, že v zapeklitějších dopravních situacích je poměrně snadné přehlédnout i běžce či běžkyni, kteří jsou vybaveni třeba reflexním páskem, jak jim ukládá i prozíravý český zákon. Stačí několik projíždějících aut před vámi nebo několik dalších reflexních prvků na silnici (sloupky, nálepky na rubové straně dopravních značek...) a běžci se mohou v celkovém obrazu místa dočista ztratit. Bunda Vizlocity s hypertrofovaným smyslem pro pasivní bezpečnost z vás udělá nepřehlédnutelný běžící výstražný transparent. A další ochranu vám poskytne proti nepřízni počasí. A to jsou, myslím, věci, které každá běžkyně určitě ocení.

Reklama