Hlavní obsah

TEST: Triko bez rukávů Mico Skintech Lightskin

Praha

Počasí zatím příliš nepřeje krátkým tričkům, neřkuli trikům bez rukávů, i tak vám ale dnes přinášíme test dalšího zajímavého produktu italského výrobce Mico. Teď v zimě jej využijete jako spodní vrstvu na tělo, která vám pomůže jak hospodařit s teplem, tak s odvodem potu. A na jaře jako když najdete. Pokud budou extrémní výkyvy počasí pokračovat, možná triko jako samostatnou vrstvu využijete už za pár dní.

Foto: mico.com

Triko bez rukávů Mico Skintech Lightskin.

Článek
Fotogalerie

Krabička, v níž se tričko prodává, mne zpočátku trochu znejistěla, nese totiž označení Bike. Technika běhu a jízdy na kole vykazuje sice jisté odlišnosti, nicméně technika fungování těla při zátěži zase tak odlišná nebude, řekl jsem si a šel do něj. Už pohled na zadní stranu krabičky mne dost uklidnil: bezešvá technologie (v italském originále poetické senza cuciture), panely s různým druhem tkaní a tloušťky pro lepší odvod potu, všesměrová elasticita. To je přece všechno přesně tak, jak běžec potřebuje!

Podívám se na to blíže. Absolutně beze švů je skutečně celé triko, pomineme-li ovšem obšití konců rukávů, kolem krku a sešitou látku na ramenou. Jde o příjemně ploché švy, tak se snad dá přimhouřit oko a říci, že je triko téměř senza... Nevím, jak kolegy cyklisty, ale mne při běhu opomenuté švy netrápily.

PLUSY
dobré hospodaření s teplem a odvod potu
příjemné zpracování dobře obepínající tělo
nízká hmotnost
MÍNUSY
výrazná cena
VÁHA
66 gramů
CENA
kolem 1400 korun

Vysoká strukturovanost tkaniny je pro triko naopak velké téma. Najdete na něm pět rozdílných úprav látky. Od zcela hladkého úpletu po panely s 3D efektem na místech předpokládaného nejvýraznějšího pocení. To je užitečné jak za mrazů (ve spodní vrstvě samozřejmě), tak za velkých veder. Všesměrová elasticita je výhodná všude, kde se tělo trochu více hýbe, aby oblečení nijak neomezovalo v pohybu, na druhou stranu dodávalo tepelný i pocitový komfort a nikde zbytečně neplandalo a nezpůsobovalo po delším běhu třeba i odřeniny. Není asi nutno ani dodávat, že má-li funkční prádlo dobře fungovat, je právě potřeba aby co nejvíce pokud možno po celou dobu tréninku a v celém rozsahu pohybů přiléhalo k tělu. Jen tak může efektivně transportovat pot. I přesto, že je triko velmi lehké, jeho přítomnost díky funkčnosti určitě nepřehlédnete. Jeho sytá modř jistě nadchne všechny estéty z řad běžců i cyklistů.

Reklama

Související témata: