Hlavní obsah

MOV obnoví biatlonu finanční podporu

Praha

Mezinárodní olympijský výbor obnoví finanční podporu biatlonu, kterou v červnu pozastavil kvůli korupčnímu a dopingovému skandálu kolem bývalého předsedy mezinárodní unie IBU Anderse Besseberga. Vedení MOV to oznámilo po dnešní schůzce předsedy Thomase Bacha a nového šéfa biatlonové unie Olleho Dahlina.

Foto: Petr Horník, Právo

Mezinárodní olympijský výbor obnoví finanční podporu biatlonu (ilustrační foto)

Článek

"MOV oceňuje znatelný pokrok dosažený v kritických oblastech správy, etiky a boje proti dopingu," uvedl Bach. "Prezident IBU se mi zavázal, že budou tyto reformy provedeny až do úplného konce. Díky tomu se těšíme na vynikající a úzkou spolupráci s IBU, z které bude těžit biatlon i závodníci," řekl po setkání s Dahlinem šéf MOV.

Ještě před měsícem MOV trval na tom, že IBU musí pro obnovení finanční podpory splnit řadu podmínek. Dahlin dnes informoval Bacha o tom, co biatlonoví funkcionáři stihli od jeho zářijového zvolení do čela IBU - přijetí nového etického kodexu, zřízení etické komise či provedení externí kontroly antidopingového systému. IBU se také zavázala připojit k nově zřízené Mezinárodní testující agentuře (ITA).

"Zrušení všech omezení a obnovení plateb je důkazem toho, že jsme s reformami na správné cestě, a zavazuje nás k tomu, abychom v ní pokračovali," uvedl šéf biatlonové unie před víkendovým výkonným výborem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články