Hlavní obsah

Hrozby se naplnily! Biatlonové sestry nesmějí závodit ve Světovém poháru

Bratislava
Aktualizováno

Disciplinární komise Slovenského biatlonového svazu na svém pátečním zasedání zakázala start Paulíny a Ivony Fialkových v soutěžích spojených s reprezentací Slovenska. Uvedla to tamní tisková agentura TASR.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská biatlonistka Paulína Fialková na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Článek

„Bohužel, svaz své hrozby naplnil a zakázal nám reprezentovat. Protože už nejsme vázány žádnými svazovými pravidly, příští týden se vyjádříme ke všem sporným bodům spolupráce s naším mateřským svazem na zimní olympiádě v Pchjongčchangu 2018," okomentovala zmíněné rozhodnutí Paulína.

Člen disciplinární komise Ľubomír Lepeň uvedl, že sestry nerespektovaly rozhodnutí prezidia a nepodepsaly smlouvu o zabezpečení státní reprezentace, kterou musí podepsat všichni reprezentanti. „Mohli jsme uložit různé sankce. Jednou z možností je zákaz startu v soutěžích spojených s reprezentací. Pokud smlouvy nepodepíšou, nemohou startovat," řekl Lepeň. Předseda biatlonového svazu Tomáš Fusko připustil, že proti tomuto rozhodnutí existuje možnost odvolání.

To vše se odehrává necelý měsíc před startem nového ročníku Světového poháru. Podobné potíže řešila před sezonou i česká lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká.

Na únorové olympiádě v Pchjongčchangu pomohly sestry Fialkovy Slovensku ve štafetě k pátému místu, Paulína navíc obsadila stejné místo i ve vytrvalostním závodě. V březnu pak při závodech Světového poháru v Ťumeni vyjela skvělou druhou pozici.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články