Hlavní obsah

Bála se, že skončí, teď je na stupních. Mega emotivní, jásala biatlonová hvězda

Michal OsobaSport.cz

Stylový návrat! Ještě v září nevěděla, zda a kdy se vůbec k závodům vrátí, teď už si německá biatlonistka Laura Dahlmeierová užívala opět stupně vítězů. A na místě zaslíbeném, vždyť k Novému Městu na Moravě ji váže tolik silných vzpomínek…

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Německá závodnice Laura Dahlmeierová v cíli sprintu.

Článek

„Je hodně důvodů, proč to tu mám ráda. Tady jsem začala svoji mezinárodní kariéru. Startovala jsem tu na juniorském mistrovství světa, pak i na dospělém, poprvé jsem tu vyhrála ve Světovém poháru,“ sypala ze sebe. Emocemi se ale páteční druhé místo vyrovnalo i jejímu triumfu v roce 2015.

Za cílem zvedla ruce nad hlavu, pak vyšťavená padla na zem. Jen vítězná Norka Marte Olsbuová Röiselandová byla o čtyři a půl sekundy rychlejší, ta ale střílela čistě. Dahlmeierová jednou minula a měla absolutně nejrychlejší běžecký čas. „Měla jsem výhodu, jak jsem jela na konci, kdy trať zrychlovala,“ přiznávala žena se startovním číslem 84.

V cíli porazila 95 z 96 soupeřek. „Je to pro mega emotivní. Vůbec jsem nečekala, že to půjde hned takhle brutálně dobře,“ nešetřila euforickými výrazy vítězka 19 závodů ve Světovém poháru.

V únoru v Pchjongčchangu přidala ke svým sedmi světovým titulům olympijská zlata ze sprintu i stíhačky. Jenže v létě a na podzim se Dahlmeierová trápila. Jedna nemoc střídala druhou, vyšetření odhalila potíže s imunitou. Až v prosinci mohla opět závodit.

Poprvé v životě si minulý týden zkusila IBU Cup, jakousi biatlonovou druhou ligu, a ve smíšené štafetě dvojic dojela druhá. A tak v úterý padlo rozhodnutí, že pojede už do Nového Města na Moravě.

„Ještě v září jsem nemohla pořádně vyjít ven. Nevěděla jsem, jestli se budu moct vrátit k vrcholovému sportu. A teď jsem tu na pódiu,“ kroutila hlavou. Ulevilo se i německému ženskému týmu, jenž na premiérové stupně vítězů v sezóně stále čekal.

Reklama