Hlavní obsah

Slovenky si podmanily závod s hromadným startem! Slaví hned dvě medaile

Nové Město na Moravě
Aktualizováno

Slovensko propuká v jásot. Biatlonistky Anastasia Kuzminová s Paulinou Fialkovou si zcela podmanily závod s hromadným startem v Novém Městě na Moravě. Kuzminová závod Světového poháru na 12,5 km vyhrála, její reprezentační kolegyně skončila druhá. Třetí místo obsadila Francouzka Anais Chevalierová. "Až" čtvrté místo zbylo pro vedoucí ženu SP Italku Dorotheu Wiererovou.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Dokázaly to! Slovenské biatlonistky Anastasia Kuzminová (vpravo) a Paulina Fialková si podmanily hromadný závod žen v Novém Městě na Moravě.

Článek
Fotogalerie

Novoměstský víkend měl před 27 351 diváky slovenskou zlatou tečku. V závodě, ve kterém žádná biatlonistka nezastřílela bezchybně, si trojnásobná olympijská vítězka Kuzminová doběhla pro první triumf v sezoně a dala razítko na čerstvý triumf v anketě o nejlepšího slovenského sportovce roku.

Dvě minely na střelnici udělala i Fialková, na stupních vítězů je doplnila i přes tři trestná kola francouzská reprezentantka Anais Chevalierová. Ze všech nejlépe střílela vedoucí žena SP Dorothea Wiererová z Itálie, minula jen jednou, ale v posledním kole jí došly síly a propadla se z druhého místa na čtvrté.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Pomyslné stupně vítězů po závodě s hromadným startem žen v Novém Městě na Moravě. Zleva bronzová Anais Chevalierová, vítězka Anastasia Kuzminová ze Slovenska a stříbrná její krajanka Paulína Fialková.

Luboš Pavlíček

Vítězce pátečního sprintu a sobotního stíhacího závodu Marte Röiselandové z Norska se nepodařilo napodobit krajana Böa a s pěti chybami na střelnici doběhla třináctá.

České reprezentantky se mezi třicítku účastnic nekvalifikovaly a nemohly případně navázat na triumf Gabriely Koukalové, která na Vysočině ovládla hromadný závod před dvěma lety. Na startu nebyla nakonec ani hvězdná Němka Laura Dahlmeierová, jež se po druhém a pátém místě při návratu do SP po zdravotních problémech rozhodla namísto třetího závodu ve třech dnech dát přednost odpočinku.

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě (Žďársko):
Ženy - závod s hromadným startem (12,5 km):
1. Kuzminová 35:34,4 (2),
2. P. Fialková (obě SR) -12,1 (2),
3. Chevalierová (Fr.) -13,3 (3),
4. Wiererová (It.) -20,1 (1),
5. Brorssonová (Švéd.) -36,3 (2),
6. Tandrevoldová (Nor.) -45,8 (3),
7. Preussová (Něm.) -46,3 (3),
8. Braisazová (Fr.) -52,7 (4),
9. Jurlovová-Perchtová (Rus.) -55,1 (3),
10. Öbergová (Švéd.) -1:03,1 (3).
Průběžné pořadí SP (po 8 z 26 závodů):
1. Wiererová 381,
2. P. Fialková 345,
3. Vittozziová (It.) 276,
4. Mäkäräinenová (Fin.) 268,
5. Hojniszová (Pol.) 242,
6. Röiselandová (Nor.) 237,
...
39. Vítková 69,
42. Davidová 57,
46. Puskarčíková 52,
59. Charvátová 19,
66. Jislová (všechny ČR) 10.

Reklama