Hlavní obsah

Drsný start sezony! Z českých biatlonistů bodoval jediný

Sjusjoen

Bude se závodit, nebo nebude? Biatlonisté v chumelenici a silném nárazovém větru nakonec vyrazili do boje v rámci IBU Cupu, Češi ale nakonec po prvním závodě „druhé ligy“ neměli v norském Sjusjoenu důvod k velké radosti. Bodoval pouze 25. Milan Žemlička.

Foto: Petr Slavík, Český biatlon

Ilustrační foto.

Článek

Závod mužů na 10 km vyhrál Lucas Fratscher z Německa, v kategorii žen byla na 7,5 km nejlepší domácí Karoline Erdalová.

„Dlouho se tady diskutovalo, zdali mají pořadatelé závody pustit, protože poryvy větru byly opravdu silné a sníh vytvářel na trati závěje. Nakonec rozhodlo to, že v pátek mají být podmínky ještě horší a nebylo kam sprinty posunout," líčil pro biatlon.cz trenér mužů v IBU Cupu Aleš Ligaun.

„Ale i v tom větru se závodit dalo. Naším úkolem na příště bude lépe v hlavě připravit sportovce na podmínky, které se vymykají standardu," přidal trenér žen a juniorek Aleš Lejsek

Nejlépe dopadl Milan Žemlička, juniorský mistr Evropy ze stíhačky v roce 2017. „Ale jo, docela jsem se svým vystoupením spokojený. Podařilo se mi dobře rozložit tempo a v závěrečném kole se to ukázalo jako plus," připomněl pro biatlon.cz 15. nejlepší čas v posledním kole. V součtu byl v drsnějších podmínkách 28. nejrychlejší

Junior Mikuláš Karlík obsadil 47. místo, Ondřej Hošek skončil 50. a Vítězslav Hornig byl klasifikován na 58. pozici.

Nejlepší z žen skončila Lída Horká na 41. místě, hned za ní skončila juniorka Eliška Teplá. Natálie Jurčová obsadila 56. příčku a druhé z juniorek Petře Suché patřila 71. pozice.

Do sobotního sprintu by měl nastoupit už i Tomáš Krupčík a juniorka Klára Polednová, kteří ve čtvrtek na startu chyběli ze zdravotních důvodů.

Elitní Světový pohár startuje také na severu v sobotu, ovšem ve švédském Östersundu.

Reklama

Související témata: