Hlavní obsah

Mikulášský večer Davidové: Bolelo to jako čert

Znovu se začaly rýsovat stupně, ale jen na chvíli. První mezičasy řadily českou biatlonistku v pokračování SP v Östersundu na třetí pozici, kterou obsadila v úvodním sprintu. Bezchybně odstřílela první položku, byla šestá, ale v nastolené linii nevydržela, skončila jedenáctá.

Foto: biatlon Český, ČTK

Markéta Davidová při vytrvalostním závodě v Östersundu.

Článek

„Nebylo to ono, bolelo to jako čert," hodnotila pro ČT po závodě, který připadl na mikulášský podvečer. Přesně před rokem v Pokljuce s kolegyněmi v této době špásovaly s andělskými křídly na zádech, teď je na kouzelný večer čekala tvrdá dřina.

„Myslím, že to není úplně špatný výsledek, ale hrozně jsem trpěla na trati. Na víc nebylo. Trošku mě mrzí jedničky na střelbě, i když dneska střelba za tři nebyla tolik. Den volna přijde určitě vhod. Těším se, že v neděli pojedeme jen šest kilometrů," říkala dále pro biatlon.cz s výhledem na štafety.

Tradičně pomalejší střelbu kompenzovala přes stesky nad běžeckým výkonem pátým nejlepším časem a uhájila pozici těsně za elitní desítkou. Mohla litovat chyb... „Dnes bylo těžké dát nulu," viděl však trenér Jiří Holubec.

Výsledek znamená posun Davidové na druhé místo celkového hodnocení, o 18 bodů za Italku Dorotheu Wiererovou.

Další Češka Eva Kristejn Puskarčíková začala pozvolna, ale v závěrečném kole dokázala vystupňovat tempo (17. čas) a se třemi chybami jí patřila vcelku lichotivá 23. příčka.

„Hrozně mě mrzí stojky. Jednička by ještě šla, ale dvojka je moc, to mi byl čert dlužen. Naopak jsem ráda za dvě nuly vleže, protože jsem se na ležce docela dlouho trápila. Patnáctikilometrová distance není má oblíbená a jsem ráda, že už mě čeká v této sezóně jen dvakrát. Těším se na den volna i na štafety," uvedla Kristejn Puskarčíková.

Reklama