Hlavní obsah

Biatlonové rozpaky pokračují. V mixu dvojic byli Češi pomalí a v cíli až sedmnáctí

Aktualizováno

Znovu žádná radost pro české fanoušky biatlonu. Reprezentačnímu mixu ve složení Šlesingr, Jislová se od začátku nedařilo udržet kontakt se špičkou na lyžích ani rychlostí střelby, potažmo také přesností. Absolvoval celkem devět dobíjení a v cíli z toho bylo až 17. místo. Smíšený závod dvojic při šestém díle Světového poháru ve slovinské Pokljuce vyhrál francouzský pár Jacquelin, Bescondová.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Bescondová z Francie na snímku z vytrvalostního závodu.

Článek

Zatímco v mužské části udržel krok s vítězem i Christiansen, problémy jeho krajanky Knottenové na dvou střeleckých položkách i její lyžařský kolaps na posledním kilometru znemožnily norský útok na medaili. Naprostou senzací je stříbro Estonců, kteří na cestě za historickým úspěchem nejpřesněji stříleli a zvládli dobře běžeckou část. Na stupně vítězů je pak doprovodili Rakušané.

V poli poražených vedle desátého Norska skončilo i jedenácté Německo (Preussová, Lesser), úplně katastrofálně dopadli Italové (Bormolini, Wiererová), kteří dokonce museli na trestné kolo a v cíli jim patřilo až 19. místo. Žádný důvod k radosti nemělo ani Česko. „Brzy jsme nachytali velkou ztrátu. Hned při první střelecké položce Michal Šlesingr potřeboval dvě náhradní rány, aby vyčistil terč a už po ležce jsme se vezli někde až kolem toho patnáctého místo," hodnotil pro Českou televizi asistent trenéra Jiří Holubec.

Když pak Jessica Jislová na poslední stojce odvracela hrozbu trestného kola, znamenalo to propad o tři příčky až na konečnou 17. přičky. „Na střelnici manko rostlo po vteřinkách, ale ve finiši bylo hodně výrazné. „Dostávali jsme bohužel hodně na zadek také v běžeckých časech, na vítězné Francouze to dělalo minutu a půl," připustil Holubec.

Češi by po slabých výsledcích z posledních dílů seriálu potřebovali zlepšit vnitřní atmosféru a dostat se do pozitivnějšího naladění. Holubec otevřeně přiznává, že biatlonová reprezentace se nachází v útlumu. Přitom MS začíná už za 19 dnů. „Zdraví nás pozlobilo, není zrovna dobrá nálada a snad se z toho zvedneme už při zbývajících závodech tady v Pokljuce, nebo pak snad na soustředění v Ridanně před mistrovstvím světa," přiznal trenér.

Světový pohár v biatlonu v Ruhpoldingu - smíšený závod dvojic
1. Jacquelin, Bescondová (Francie) 38:33,4 (0+5)
2. Zahkna, Ojaová (Estonsko) +5,9 (0+3)
3. Eder, Hauserová (Rakousko) +12,1 (0+6)
4. C. Gow, Lunderová (Kanada) +16,0 (0+6)
5. Pidručnyj, Merkušynová (Ukrajina) +28,8 (1+4)
6. Wiester, Cadurischová (Švýcarsko) +40,7 (0+7)
---
17. Šlesingr, Jislová (ČR) +2:11,7 (0+9)

Reklama

Související témata: