Hlavní obsah

Tisíce fandů pohromadě na biatlonu v Novém Městě? Zatím žádná zvláštní opatření, hlásí Babiš

Případná omezení velkých sportovních akcí včetně SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě Bezpečnostní rada státu v úterý večer neřešila. Zatím zvláštní opatření kvůli šíření koronaviru nutná nejsou, řekl novinářům premiér Andrej Babiš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vysočina Arena při SP v biatlonu v prosinci 2016.

Článek

Situace se ale podle všeho může rychle změnit. "Podle vývoje situace se k tomu vrátíme nejspíš v pondělí. V současnosti si ale myslím, že není důvod k nějakým radikálním opatřením," uvedl Babiš. Případná opatření jsou podle něj v gesci ministerstva zdravotnictví, které o nich v současné době neuvažuje.

Na Vysočině se při SP biatlonistů očekává účast desetitisíců fanoušků, kteří budou elitu sledovat v prvním pokračování seriálu po nedávném MS v Itálii. Nebude to nakonec problém?

Pořadatelům zatím dělá starosti spíše počasí. Sníh po teplu a dešti z trati mizel, ale zatím je ho stále dost na to, aby se šest naplánovaných závodů od 5. do 8. března mohlo uskutečnit.

SP se v Novém Městě na Moravě konal dosud pětkrát. Poprvé se zde závodilo před osmi lety, poté v rámci mistrovství světa o rok později a znovu v letech 2015, 2016 a předloni před Vánoci. Rozpočet akce se pohybuje okolo 65 milionů korun.

Kvůli šíření koronaviru v řadě zemí v minulých dnech zrušili několik velkých sportovních akcí. Jde zejména o sportovní klání v Číně, kde bylo například na příští rok odloženo březnové halové mistrovství světa v atletice v Nan-ťingu, zrušena byla pro letošní rok také Velká cena Číny formule 1. V Itálii byly o víkendu odloženy čtyři zápasy fotbalové ligy.

Reklama

Související témata: