Hlavní obsah

Jsme výjimeční, umíme táhnout za jeden provaz! Koukalová radí Čechům, jak chránit své okolí

Praha

Bývalá biatlonová hvězda Gabriela Koukalová se pomocí videa na sociální síti Facebook rozhodla promluvit ke svým fanouškům o aktuální situaci ohledně pandemie koronaviru. Dvojnásobná stříbrná medailistka z olympijských her v Soči ocenila práci záchranných složek v boji s nemocí a nezapomněla pochválit i prodavačky nebo dobrovolníky, kteří navzdory riziku nakažení odvádí důležitou práci pro své spoluobčany. Třicetiletá rodačka z Jablonce nad Nisou také vyzvala lidi, aby nosili roušky a chránili tak sebe i své okolí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Biatlonistka Gabriela Koukalová na archivním snímku

Článek

„I když je to někdy těžký, je potřeba udržet si nadhled a optimismus," říká v úvodu facebookového videa Gabriela Koukalová. „Jestli něco můžeme dělat, tak dodržovat veškerá opatření a zároveň chránit svoje okolí... Fascinuje mě, že i v současný době existuje dost lidí, kteří ty roušky prostě nenosí. Zamyslete se nad tím a nebuďte vůči tomu lhostejní," vyzývá bývalá biatlonistka občany k zodpovědnosti.

Vítězka Světového poháru ze sezony 2015/16 nezapomněla poděkovat všem záchranným složkám, které v boji s pandemií koronaviru bojují v první linii. „Chci poděkovat obrovský skupině lidí, která se o nás stará a riskuje vlastní zdraví počínaje doktory přes zaměstnance obchodů až po dobrovolníky," chválí Koukalová lidi, bez jejichž práce se Česko neobejde.

„Nacházíme se v těžké době, ale myslím si, že my Češi umíme táhnout za jeden provaz, nejen když fandíme svému oblíbenému sportovci, ale hlavně ve chvíli, kdy nám je nejhůř," oceňuje vítězka ankety český Sportovec roku 2017 v závěru videa solidaritu svého okolí a odhodlání společně zvítězit nad šířením zákeřného virového onemocnění.

Reklama

Související témata: