Hlavní obsah

Bude z ní inženýrka? S kariérou se loučí další hvězda biatlonu Solemdalová

Další biatlonové loučení. Po Francouzích Martinu Fourcadeovi, Celii Aymonierové, Fince Kaise Mäkäräinenové a Čechu Michalu Šlesingerovi odchází do sportovního důchodu další hvězda. Na závodech už v příští sezoně neuvidíme Norku Synnøve Solemdalovou. Třicetiletá šestinásobná světová šampionka se teď bude věnovat studiu.

Foto: Sport.cz

Synnøve Solemdalová.

Článek

Biatlonovou výbavu uklidí a bude se věnovat studiu. Biatlon tak po uplynulé sezoně přichází o další hvězdu. Po Fourcadeovi, Aymonierové, Mäkäräinenové a Šlesingerovi se k tomuto kroku rozhodla norská biatlonistka. Synnøve Solemdalová podle svých slov ztratila motivaci a hodlá se vydat za dalšími dobrodružstvími.

„Jsem velice spokojená s tím, čeho jsem během své kariéry dosáhla,“ uvedla Solemdalová na webu tv2.no. „O odchodu jsem přemýšlela delší dobu. Jsem ráda, že jsem se takto rozhodla, ale musím přiznat, že jsem velice dojatá. Mám mnoho snů, do kterých se chci nyní pustit. Chtěla bych se stát inženýrkou,“ prozradila s tím, že kromě učení chce také hodně chodit na výlety.

Solemdalová během kariéry sbírala úspěchy hlavně v týmových soutěžích. Přispěla k mnoha medailím, a to jak v ženské štafetě, tak i v mixu. Se svými kolegyněmi vybojovala na světových šampionátech jeden bronz a čtyři zlaté medaile. Ve smíšených štafetách pomohla svými výkony ke dvěma prvním místům na mistrovství světa.

Ve Světovém poháru pak slavila dvě vítězství. Dařilo se jí v Hochfilzenu, kde dvakrát ovládla stíhací závod. Úspěšná byla už jako juniorka, když si ze světových šampionátů přivezla čtyři medaile. Solemdalová se zúčastnila i olympijských her v Soči a Pchjongčchangu. Tady bylo jejím nejlepším umístěním čtvrté místo z ženské štafety.

Reklama